Kuuluiko Mervi Kallion haastattelussa jotain, mitä ei olisi pitänyt? F1-kohukuskin ilkeä kommentti vuosi Viaplaylle

Aston Martinin kisa olisi voinut päättyä katastrofiin.

Kauanko Fernando Alonson ja Lance Strollin ystävyys kestää?

5.3. 22:15

Viaplayn Mervi Kallio oli juuri haastattelemassa F1-tähti Fernando Alonsoa, kun haastattelu keskeytyi yllättävällä tavalla. Aston Martinin toinen kuski Lance Stroll ilmestyi kuviin Alonson takaa ja halasi tätä.

– Oletko onnellinen, ettet ole enää Alpinella vaan vihreässä autossa? Stroll kuiskutti Alonson korvaan niin, että se kuului lähetykseen asti.

Kallio ja Alonso nauroivat.

Kommentti oli piikikäs, oli se tarkoitettu kuultavaksi lähetyksessä tai ei. Alonso loikkasi suuren kohun saattelemana ranskalaiselta Alpinelta täksi kaudeksi Aston Martinille. Hän lähti edelliseltä työnantajaltaan yllättäen ja ovet paukkuen.

Strollin ja Alonson suhde oli saada kuitenkin todella huono alun. Stroll, jonka miljardööri-isä Lawrence Stroll omistaa F1-tallin, ajoi heti neljännessä mutkassa päin uutta tallikaveriaan ja oli lähellä päättää molempien kisan.

– Ihan uskomaton veto. Mitä Stroll ajatteli? Kun isä omistaa tiimin, niin voi tehdä tommosia, ihmetteli tapausta Viaplayn asiantuntija Mika Salo.

Alonso, joka tunnetaan ärhäkkäänä ja tuittupäisenä diivana, piti naamansa kuitenkin vielä toistaiseksi peruslukemilla niin tiimiradiossa kuin Kallion haastattelussa.

– Alku oli sekava, samoin ensimmäiset mutkat. Meidän piti kisan aikana napata takaisin muutama sija, Alonso sanoi Viaplaylle.

Hän lähti matkaan ruudusta viisi, mutta tippui Strollin törttöilyn jälkeen seitsemänneksi.

Hän ajoi upean kisan alkuvaikeuksien jälkeen ja oli ruutulipulla kolmantena kahden Red Bullin jälkeen.

– Uskomatonta, että automme oli toiseksi nopein kisassa. Tarkoitus oli olla keskikastissa ja olisi ollut optimistista odottaa palkintokorokepaikkaa koko kaudelta. En olisi voinut koskaan kuvitella, että automme on näin hyvä, Alonso sanoi.

Alonso on voittanut urallaan kaksi maailmanmestaruutta Renault’lla. Sunnuntain palkintokorokesijoitus oli 41-vuotiaan kuskin uran 99:s.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?