F1-pomo lataa kovaa tekstiä venäläisistä

Netflixin Drive to Survive -sarjassa puhutaan kärkevästi venäläisistä.

Haasin F1-tallin pomo Günther Steiner tunnetaan suorapuheisuudestaan.

2.3. 18:23

NETFLIXIN Drive to Survive -sarjan ystävät pääsevät nyt nauttimaan sarjan viidennestä tuotantokaudesta. Uusi kausi tuli saataville perjantaina.

Viidennen tuotantokauden avausjaksossa käsitellään vuosi sitten alkanutta Venäjän raakaa hyökkäystä Ukrainaan ja sen seurauksia.

Jaksossa käy pian käy ilmiselväksi, että Haas-tallin pitää luopua kytköksistään venäläistukijoihinsa ja päästä eroon venäläiskuljettaja Nikita Mazepinista.

Haasin tallipäälikkö Günther Steiner, 57, ymmärtää asian, mutta tuska kuuluu miehen puheenparresta Drive to Survivessa.

– Voi jumalauta. En kaipaa tällaista paskaa. Ei enää venäläisiä. Olen saanut heistä tarpeekseni niin pitkään kuin lähden tältä planeetalta, Steiner sanoo kävellessään kameroista poispäin.

Haas katkaisi ensin yhteistyösopimuksen Mazepinin isän omistaman venäläisyrityksen Uralkalin kanssa. Nikita Mazepin sai lähtöpassit piakkoin tämän jälkeen.

– Kuljettajia ei ole markkinoilla. Vastuu on suuri ja päätös määrittelee tallin suunnan, Steiner pohtii tilannetta Drive to Survivessa.

Nikita Mazepinille tuli äkkilähtö F1:stä.

Lopulta talli päättää pestata tanskalaisen Kevin Magnussenin, joka oli työskennellyt tallissa jo aiemmin.

Magnussenin, 30, ura F1-sarjassa veteli jo viimeisiään, mutta tanskalaiskuljettaja käytti tilaisuutensa hienosti hyväkseen viime vuonna. Hän noukki Haasin keskinkertaisella ajokilla 25 pistettä ja sijoittui 13. tilalle MM-sarjassa.

Samalla Magnussen jätti varjoonsa saksalaisen tallitoverinsa Mick Schumacherin, jolle ei jatkoa Haasilla enää täksi kaudeksi herunut.

Tänä vuonna Magnussenin tallitoverina ajaa 35-vuotias saksalaiskonkari Nico Hülkenberg.

F1-kausi 2023 alkaa tällä viikolla Bahrainissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?