Video: Ferrarin uudesta F1-ajokista paljastui heti todella outo yksityiskohta

F1-testit ovat täydessä käynnissä Bahrainissa.

Ferrarin F1-auton nokka jousti Bahrainin ensimmäisissä F1-harjoituksissa.

23.2. 15:11

Vuoden 2023 uudet F1-ajokit pääsivät ensimmäistä kertaa kunnolla irti tänä aamuna Bahrainissa, kun kautta edeltävä testiviikonloppu pyörähti käyntiin.

Avaussessiossa erityistä huomiota herätti Ferrarin uusi SF23-auto, jonka keulasta paljastui poikkeuksellinen ominaisuus.

F1:n virallisen Twitter-tilin julkaisemassa videossa näkyy kuinka Ferrarin ajokin keulaan muodostuu pitkillä suorilla erikoinen kuoppa.

– Siinä on todella ohut kerros hiilikuitua, joka antaa periksi ilmanvastuksen takia. Ferrarin keulan kolarisuojarakenteet ovat kuopan molemmilla puolilla. Painon säästämiseksi keskellä on ontto paikka, jonka kohdalta nokka antaa periksi, F1TV:n lähetyksessä selitettiin ilmiötä.

F1TV:n lähetyksessä raportoitiin, ettei jousto ole tarkoituksellista, ja Ferrari aikoo muokata keulaansa niin että kuoppa katoaa.

Twitterissä monet ehtivät jo innostua auton harvinaisesta ja persoonallisesta "hymykuopasta”, vaikka sen elinikä vaikuttaakin jäävän lyhyeksi.

Kauden ensimmäisen testijakson nopein oli hallitseva maailmanmestari Max Verstappen Red Bullillaan. Toiseksi nopein oli Ferrarin Carlos Sainz ja kolmanneksi nopein Williamsin Alexander Albon.

F1-kauden ensimmäinen kilpailu ajetaan maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Bahrainissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?