F1-tähden onnettomuusauto on karmeaa katsottavaa – miten tästä romusta voi selvitä hengissä?

Madridissa esitellään erittäin dramaattisessa onnettomuudessa ollutta kilpa-autoa.

Romain Grosjeanin ajama onnettomuusauto oli lohduttoman näköinen turman jälkeen.

26.2. 22:51

Romain Grosjeanin Bahrainin GP:ssä vuonna 2020 ajama onnettomuusauto tulee näytille maaliskuussa F1-näyttelyssä Espanjan Madridissa, kertoo F1-sarja nettisivuillaan.

Grosjean törmäsi Haas-tallin ajokilla päin ratareunusta Bahrainin GP:n avauskierroksella 2020. Auto hajosi kahtia ja syttyi räjähdysmäisesti tuleen.

Autosport-lehden mukaan auton vauhti oli törmäyshetkellä 192 kilometriä tunnissa, ja eri lähteistä riippuen Grosjean altistui tulelle noin 27–28 sekuntia.

Autosport julkaisi Twitterissä kuvia Grosjeanin ajamasta onnettomuusautosta sekä kertoi tietoja turmasta.

Grosjean selviytyi karmeasta törmäyksestä onneksi suhteellisen vähäisin vammoin. Hänelle tuli palovammoja käsiin ja jalkoihin. Vammat vaativat leikkaushoitoa, mutta Grosjean, 36, palasi kilpa-autoiluun IndyCar-sarjassa.

– Se oli iso onnettomuus, mutta en aluksi tajunnut, kuinka väkivaltaiselta se näytti ulkopuolelta. Ymmärsin sen vasta kun katsoin turmasta videon seuraavana päivänä, Grosjean kertoi F1-sarjan nettisivujen mukaan.

– Vaimoni, isäni ja lapseni katsoivat kisaa tuolloin. He muistavat sen lopun ikäänsä. He olivat vain katsojia, jotka odottivat kuumeisesti kuulevansa jotain tietoa minusta, Grosjean jatkoi.

Romain Grosjeanin ohjaama turma-auto syttyi räjähdysmäisesti palamaan.

Madridin-näyttelyssä Grosjeanin turma-auto on ensi kertaa näytillä onnettomuuden jälkeen. F1:n nettisivuilla Grosjean kehuu auton lujuutta ja turvavarusteita.

Romain Grosjean kuvattuna 2016.

Grosjean saavutti F1-urallaan yhteensä kymmenen palkintopallisijoitusta, muttei voittanut ainuttakaan GP-kilpailua. Hän ajoi maailmanmestari Kimi Räikkösen tallitoverina Lotus-tallissa vuosina 2012 ja 2013.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?