Miljardöörin poika satutti itseään pyöräilenkillä – F1-kauden aloitukselle takaisku

Lance Stroll ei pysty osallistumaan talvitesteihin.

Lance Stroll missaa formula ykkösten talvitestit.

21.2. 9:02

Uusi F1-kausi alkaa tällä viikolla talvitesteillä Bahrainissa. 20 kuljettajan joukosta puuttuu ainakin yksi.

Aston Martinin Lance Stroll kertoi maanantaina Twitterissä joutuneensa pyöräilyonnettomuuteen. Kolhujen takia Stroll ei pysty ajamaan tulevana torstaina alkavissa testeissä.

– Hei kaikki, olin epäonnisessa onnettomuudessa kauteen valmistavassa pyöräharjoituksessa. Olen päämäärätietoinen ja motivoitunut palaamaan autoon niin pian kuin mahdollista, Stroll viestitti.

Pyöräily kuuluu monen F1-kuskin harjoitusohjelmaan ja esimerkiksi Valtteri Bottas on kilpapyöräilijäkumppaninsa Tiffany Cromwellin kanssa innostunut jopa kisaamaan lajissa.

Lue lisää: Valtteri Bottas poseerasi taas vähissä vaatteissa – seuraajien huomio kiinnittyi yksityis­kohtaan

Aston Martin ei ole kertonut, ajaako tallin konkarikuski Fernando Alonso, 41, testit yksin. Strollin autoon ovat tyrkyllä varakuljettajat Stoffel Vandoorne ja Felipe Drugovich.

Kanadalainen Stroll, 24, saavutti viime kaudella 18 pistettä ja oli MM-sarjassa 15:s. Etenkin viime kauden alussa Stroll sai rajua kritiikkiä ajovirheistään ja jopa vaarallisista liikkeistä radalla.

Strollin kuulumista F1-sarjaan on kritisoitu myös hänen isänsä takia. Miljardööri Lawrence Stroll, 63, omistaa Aston Martinin F1-tallin.

Bahrainin talvitestit ajetaan torstaista lauantaihin 23.–25. helmikuuta. Kausi alkaa testejä seuraavana viikonloppuna samassa paikassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?