Tuukka Taposen kaudelle karu loppu! Tallikaveri kolasi ulos mestaruustaistosta

Tuukka Taponen sijoittui tulokaskaudellaan F4-sarjassa toiseksi.

Tuukka Taposen pettymys kauden päätöskisan jälkeen peittyi visiirin suojiin.

19.2. 16:14

Formulalupaus Tuukka Taposen, 16, tulokaskausi Lähi-idän F4-sarjassa päättyi sunnuntaina tylyllä tavalla. Suomalaisen mestaruushaaveet karisivat, kun tallikaveri James Wharton töytäisi molemmat ulos radalta.

Kolari varmisti australialaisen Whartonin mestaruuden.

Wharton lähti kauden päätöskisaan paalulta ja Taponen kolmannesta ruudusta. Wharton puolusti avausmutkassa sisäkurvia, joten Taponen päätti hyökätä ulkokautta.

Taposen ajolinja karkasi leveäksi, mutta hän pääsi takaisin Whartonin kannoille mutkassa 12. Sitten Wharton törmäsi Taposeen ja molempien autot kärsivät pahoja vaurioita.

Jousituksen hajottanut Wharton keskeytti tapahtumapaikalle, kun taas Taponen linkutti varikolle.

Wharton oli sarjassa Taposen edellä ja varmisti mestaruuden, kun suomalainen ei enää palannut varikolta radalle. Mestaruuden voittamiseksi Taposen olisi pitänyt voittaa kilpailu ja Whartonin sijoittua korkeintaan kahdeksanneksi.

Voit katsoa videon kohutapahtumista tästä.

Tuukka Taposen ensimmäinen F4-kausi oli karusta lopusta huolimatta menestys.

Taponen sijoittui sarjassa toiseksi 212 pisteellä. Wharton keräsi 232 pistettä.

Italialainen huipputalli Ferrari valitsi lohjalaisen Taposen viime vuoden lopulla maineikkaaseen akatemiaansa. Vuoden 2021 kartingin maailmanmestari kulkee nyt samaa polkua, josta formula ykkösiin ovat ponnistaneet esimerkiksi Charles Leclerc ja Sergio Perez.

Taponen voitti kauden 14 kilpailusta neljä ja oli sarjan tulokaskuskeista ylivoimaisesti paras. Tulokassarjan Taponen voitti peräti sadan pisteen erotuksella ennen britti Arvid Lindbladia.

Taposen F4-ura jatkuu huhtikuussa, kun Italian kovatasoinen F4-sarja alkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?