Tältä näyttää Red Bullin ensi kauden F1-auto – faneille mehevä yllätys

Fanit saavat vaikuttaa Red Bullin menopelin ulkonäköön kolmessa kisassa.

Tältä näyttää Red Bullin uusi ajokki.

3.2. 19:06

F1-talli Red Bull julkisti ensi kauden autonsa perjantaina New Yorkissa.

Uuden auton väritys näyttää varsin tutulta Red Bullilta. Suuria muutoksia auton ulkonäössä ei viimevuotiseen menopeliin ole, lukuun ottamatta joitain uusia sponsoreita.

F1-sarjan virallinen sivusto kuitenkin kertoo uutisessaan, että kolmeen kisaan auton ulkomuotoon on luvassa yllätyksiä. Kaikissa kolmessa Yhdysvalloissa ajettavassa kisassa, eli Miamin, Austinin ja Las Vegasin osakilpailuissa, fanit saavat vaikuttaa auton ulkonäköön.

Tallipäällikkö Christian Horner sanoi julkistustilaisuudessa, että näissä kolmessa kisassa käytössä on erikoisväritys, jonka fanit saavat suunnitella.

Red Bull kaudella 2023.

Ei liene sattumaa, että julkistustilaisuus järjestettiin juuri Yhdysvalloissa ja erikoisväritys on käytössä maassa ajettavissa kilpailuissa. Aiemmin perjantaina tuli nimittäin julki myös sellainen tieto, että yhdysvaltalainen autojätti Ford palaa F1-sarjaan kaudelle 2026 ja toimittaa moottoreita juuri Red Bullille.

Lue lisää: Nyt se varmistui! Autojätti palaa F1-sarjaan

Horner väläytteli myös ideaa, että Yhdysvalloille voisi antaa järjestettäväksi neljännenkin osakilpailun, joka käytäisiin katuradalla New Yorkissa.

F1-sarja käynnistyy 3.–5. maaliskuuta Bahrainin GP:llä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?