Suomen 20-vuotiaalta kuskilahjakkuudelta lohduton ilmoitus: formulaura tyssäsi!

William Alatalo on paketoimassa unelmansa F1-urasta.

William Alatalon unelma F1:stä on jäämässä pelkäksi unelmaksi.

31.1. 15:37

Suomalainen autourheilija William Alatalo, 20, jättää formulasarjat. Viime kaudella F3-sarjassa ajanut Alatalo ei kertomansa mukaan löytänyt tarpeeksi rahaa pystyäkseen jatkamaan uraansa formulaportaikon kolmannella tasolla.

– Ihmiset kysyvät minulta paljon, ajanko jatkossa F3:ssa. Vastaus on ei, en aja. Olen pahoillani, että aiheutan teille kaikille pettymyksen. En halunnut tämän loppuvan tähän. Odotitte minusta enemmän. Halusin lopettaa urani formuloissa parempaan kauteen, Alatalo kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Tavoitteeni ajaa F1:ssä on nyt pelkkä unelma. Uskon kyllä mahdottomaan, mutta olen myös realisti.

Alatalo ehti ajaa F3-luokassa yhden kauden ajan Jenzer Motorsportin tallissa. Hän oli kuljettajien MM-sarjassa 18:s ja voitti molemmat tallikaverinsa. Parhaaksi sijoitukseksi jäi Spassa ajetun osakilpailun kuudes sija.

Formuloiden armottomassa maailmassa tulokset eivät riittäneet tarvittavien sponsorien houkuttelemiseen.

– Joka vuosi kauden päätyttyä seuraava vuosi oli epävarma. Ilman testiajojakin oli aina vaikea haalia kasaan seuraavan kauden budjetti. Tänä vuonna se oli liikaa pyydetty, Alatalo kirjoittaa.

Alatalo ei tiedä vielä, missä aikoo kilpailla seuraavaksi. Hän sanoo, että jo F3-tasolle yltäminen oli piskuisen Suomen kasvatille unelmien täyttymys.

– Teen parhaani ajaakseni jossain, se on varma! Vaikka minusta ei tule seuraavaa suomalaista F1-tähteä. Uusia suomalaisia lahjakkuuksia on tulossa. Elämä jatkuu ilmankin moottoriurheilua, vaikka usein tuntuu, että ei jatkuisi.

Suomen tämän hetken lupaavin formulalahjakkuus Tuukka Taponen, 16, ajaa tällä kaudella erinäisissä F4-tason sarjoissa ja edistää uraansa Ferrarin arvostetussa kuskiakatemiassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?