Ferrarista liikkuu hurja huhu

Ferrarista liikkuu mielenkiintoinen huhu. Tallipomo kommentoi nyt asiaa.

Ferrari on legendaarinen merkki. Kuvassa ajaa Charles Leclerc.

1.2. 10:40

Ferrarin F1-auton kehitysloikasta on liikkunut viime aikoina hurjia huhuja. Ferrarin ajokin voimanlähteen on väitetty saaneen kehitystyön ansiosta jopa 30 hevosvoimaa lisää.

Ferrarilla oli viime kaudella luotettavuusongelmia voimanlähteensä kanssa. Viime vuonna kehityskohteena nähtiinkin etenkin luotettavuuden parantaminen.

Nyt Ferrarin uskotaan selättäneen luotettavuusongelmiaan. Samaan aikaan Ferrarin uskotaan päässeen kutittelemaan lisää voimaa moottoristaan.

Ferrarin on uumoiltu saaneen jopa 30 hevosvoimaa lisää verrattuna viime F1-kauden loppupuoliskoon. Se olisi nykyisillä säännöillä ja F1:n äärikilpaillussa ympäristössä iso loikka.

Ferrarin tuore tallipäällikkö Fredric Vasseur, 54, tyrmää väitteet ja niiden yhteydessä esitetyt luvut.

– En tiedä, mistä tällaiset numerot ovat peräisin, mutta tämä on vain vitsi. Olemme ottaneet edistysaskeleen, mutta se koskee vain luotettavuutta.

– Minusta moottorin suorituskyky viime vuonna ei ollut lainkaan ongelma. Ongelmana oli luotettavuus ja ensimmäinen tavoite on korjata tämä, Vasseur selvitti Autosportin mukaan.

Vasseur huomautti, että lopullinen totuus voimanlähteen luotettavuudestakin selviää vasta radalla ja kilpailuissa.

Ferrarilta ja Freddie Vasseurilta odotetaan huipputuloksia.

Ferrarin kuljettajista Charles Leclerc, 25, oli toinen ja 28-vuotias Carlos Sainz Jr. viides F1:n MM-sarjassa viime vuonna. Tallien MM-sarjassa Ferrari oli toinen.

Tulokset eivät olleet sinänsä pöllömpiä, mutta Ferrarilla himoitaan vain voittoja ja mestaruuksia. Tämä kävi jälleen selväksi, kun Mattia Binotto, 53, sai lähteä tallipomon toimesta ja tilalle värvättiin Vasseur.

Maineikkaan italialaistallin viimeisin kuljettajien maailmanmestaruus on Kimi Räikkösen, 43, vuonna 2007 nappaama riemukas MM-titteli.

Kimi Räikkönen otti huikkaa maailmanmestarina 2007.

F1-kausi 2023 alkaa maaliskuun alussa Bahrainissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?