F1:n yllätysnimelle sataa ylistystä – ”Sensaatio”

F1-kuljettaja käänsi uransa jyrkkään nousuun.

Kevin Magnussen yllätti iloisesti F1-sarjassa.

23.11. 22:30

Kevin Magnussenin, 30, ura F1-sarjassa veteli jo viimeisiään, mutta tanskalaiskuljettaja käänsi kurssinsa riemukkaasti tänä vuonna.

Magnussen sai yllättävän sauman näyttää kykynsä vielä kerran, kun Venäjä hyökkäsi helmikuussa Ukrainaan. Haas-talli irtisanoi 23-vuotiaan venäläiskuljettaja Nikita Mazepinin ja tämän sponsorin sopimuksen ja nosti Magnussenin takaisin kilpakuljettajaksi Mazepinin tilalle.

Magnussen käytti tilaisuutensa hienosti hyväkseen. Hän noukki Haasin keskinkertaisella ajokilla 25 pistettä ja sijoittui 13. tilalle MM-sarjassa. Samalla Magnussen jätti varjoonsa saksalaisen tallitoverinsa Mick Schumacherin.

Schumacherille, 23, kirjattiin 12 MM-pistettä, eikä hänelle ole tarjolla F1-kisakuljettajan paikkaa enää ensi kaudeksi.

Magnussenin kauden kohokohtiin kuului hänen Brasilian sprinttikilpailun aika-ajossa kaasuttelema nopein kierrosaika.

– Se oli vuoden K-MAG-hetki! Se oli altavastaajan sensaatio! Emme ikinä unohda sitä. Se oli tanskalaista urheiluhistoriaa, ylistävän arvion Magnussenista julkaissut tanskalainen B.T. -lehti hehkuttaa.

Ensi kaudella Magnussenin tallitoverina ajaa 35-vuotias saksalaiskonkari Nico Hülkenberg.

B.T. -lehti uskoo, että Haasin F1-talli on kokonaisuudessaan paremmassa vireessä kuin koskaan aiemmin, koska sen talouden odotetaan olevan paremmalla tolalla uuden sponsorirahan ansiosta.

– Haas voi ensi kertaa taistella taloudelliselta kannalta kilpailukykyisesti F1-sarjan keskikastissa. Se voi tehdä ensi kaudesta todella hauskaa tanskalaisille, B.T. arvioi.

Kevin Magnussen vauhdissa Haasin F1-ajokilla.

Kevin Magnussen on toisen polven F1-kuljettaja. Hänen 49-vuotias Jan-isänsä ajoi F1-sarjassa McLaren- ja Stewart-tallien ajokeilla 1990-luvulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?