Ylivoimainen Max Verstappen teki F1-historiaa! Valtteri Bottas katkaisi pisteettömän putkensa

Max Verstappen voitti kauden 14 kisansa ja teki F1-ennätyksen.

Max Verstappen voitti 14. kerran tällä kaudella.

30.10.2022 21:11 | Päivitetty 30.10.2022 23:52

Red Bullin Max Verstappen ajoi paalulta voittoon F1-kauden 20. ja samalla kolmanneksi viimeisessä osakilpailuissa Meksikossa.

Toisen peräkkäisen mestaruutensa jo hyvän aikaa sitten varmistanut hollantilainen teki samalla F1-ennätyksen. Voitto oli hänelle kauden 14:s, millä hän ohitti Michael Schumacherin (2004) ja Sebastian Vettelin (2012) yhden kauden voittoennätyksen.

Toiseksi Meksikon GP:ssä sijoittui Mercedeksen Lewis Hamilton ja kolmanneksi kotiyleisön suursuosikki, Red Bullin Sergio Perez.

Kuudennesta ruudusta kisaan lähteneen Alfa Romeon Valtteri Bottaksen päivä oli vaisu, mutta siitä huolimatta Bottas katkaisi peräti kymmenen kisan pisteettömän putkensa. Bottas oli lopulta kymmenes ja kuittasi näin yhden MM-pisteen.

Tapojensa mukaan Bottas menetti kaksi sijaa heti ensimmäisellä kierroksella ja joutui taipumaan vielä pari kertaa myöhemmin kisan aikana.

Myöhään sunnuntai-iltana ajettu kilpailu ei tarjonnut suurta dramatiikkaa. Avauskierroksen jälkeen kärjessä ei nähty juuri minkäänlaisia tapahtumia paitsi varikkokäyntien yhteydessä.

Lähes kaikki kuljettajat ajoivat kisan yhdellä pysähdyksellä.

Verstappen piti kärkipaikkansa lähdössä eikä luopunut siitä kuin hetkellisesti varikkokäyntien aikana. Kakkosruudusta lähtenyt Russell taipui lähdössä Hamiltonin ja Perezin perään neljänneksi ja tuli sillä sijalla myös maaliin.

F1-kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Kahden viikon kuluttua ajetaan Brasiliassa, ja kausi huipentuu siitä viikko myöhemmin Abu Dhabissa.

IS seurasi Meksikon kisaa alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?