Hurja tilanne F1-varikolla: Auto leimahti liekkeihin – Ferrarit jyräsivät vapaissa harjoituksissa

Ferrarit pitivät kovinta vauhtia perjantai-iltapäivänä Singaporessa. Myös Valtteri Bottas oli kelpo iskussa.

Carlos Sainz piti kovinta kyytiä Singaporen toisissa vapaissa harjoituksissa.

30.9. 18:50

F1-sarjan Singaporen GP:n perjantain vapaat harjoitukset on saatu ajettua. Ensimmäisessä sessiossa kovinta vauhtia pitivät Lewis Hamilton ja Max Verstappen, mutta toiset harjoitukset olivat Ferrarin juhlaa.

Carlos Sainz oli session nopein ja tallikaveri Charles Leclerc kiirehti toiseksi. Mercedeksen George Russell oli kolmas, Verstappen neljäs ja Hamilton viides.

Myös Valtteri Bottas sai piiskattua Alfa Romeonsa parempaan iskuun toisessa harjoitussessiossa, kun ensimmäisten treenien 13. sija vaihtui seitsemänneksi nopeimpaan aikaan. Bottas jäi Sainzista 0,844 sekunnin päähän.

Toisissa vapaissa harjoituksissa nähtiin myös ripaus draamaa, kun ranskalaisen Pierre Gaslyn AlphaTauri syttyi palamaan. Autoa oltiin siirtämässä varikkopilttuuseen, kun yhtäkkiä lieskat nousivat kuljettajan takaa.

Gasly pääsi kuitenkin pakenemaan autosta vikkelästi ja selvisi hurjannäköisestä tilanteesta vaurioitta. Varikkohenkilökunta sai myös liekit sammumaan varsin nopeasti.

Singaporen GP:n ohjelmassa on lauantaina kolmannet vapaat harjoitukset ja aika-ajo. Itse kilpailu ajetaan tuttuun tapaan sunnuntaina.

MM-sarjaa johtaa Red Bullin Max Verstappen hurjalla yli sadan pisteen erolla toisena olevaan Leclerciin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?