McLarenilla muistettiin Mika Häkkisen syntymä­päivä – talli julkaisi legendaarisen videon

McLarenilla ei ole unohdettu suomalaissankari Mika Häkkistä.

Mika Häkkinen täytti keskiviikkona 54 vuotta.

28.9. 19:28

Ainoana suomalaisena formulakuljettajana kaksi maailmanmestaruutta voittanut Mika Häkkinen vietti keskiviikkona syntymäpäiväänsä. Häkkisen mittariin tuli 54 vuotta.

Häkkinen hurjasteli uransa huippuvuodet McLarenilla, jonka väreissä hän voitti molemmat mestaruutensa.

Entinen talli ei ole unohtanut suomalaisikonia, sillä se muisti nykyään Viaplayn F1-asiantuntijana toimivaa Häkkistä sosiaalisen median kanavissaan.

McLaren jakoi Twitterissä videon yhdestä Häkkisen komeimmista suorituksista radalla.

Videolla toinen legenda, Saksan Michael Schumacher johtaa suomalaista, kun kaksikko on aikeissa ohittaa brasilialaisen Ricardo Zontan. Schumacher ohittaa Zontan vasemmalta puolelta, mutta Häkkinen on ovela ja käyttää leveää väylää hyväkseen ohittaen Zontan tämän oikealta puolelta.

Seuraavan mutkan kaartuessa oikealla Häkkinen on ohituksensa ansiosta paremmassa asemassa mutkaa varten. Näin Häkkinen selviää tilanteesta voittajana.

– Meidän oli pakko jakaa tämä ikoninen hetki Mika Häkkisen syntymäpäivän kunniaksi, McLaren kirjoitti julkaisussaan.

Kyseisen kisan voittajaksi selviytyi Häkkinen – kenties juuri videon ohituksen ansiosta. Tuolla kaudella maailmanmestaruuden valloitti kuitenkin Schumacher.

Häkkinen voitti kaksi maailmanmestaruuttaan peräkkäisinä vuosina 1998 ja 1999. Häkkinen juhli uransa aikana yhteensä 20 F1-osakilpailuvoittoa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?