Yuki Tsunoda jatkaa Alpha Taurilla

Japanilaiskuljettajan sopimus kattaa ensi kauden.

Yuki Tsunoda saa jatkaa F1:ssä ainakin ensi kauden vielä.

22.9. 11:09

F1-kuljettaja Yuki Tsunoda jatkaa Alpha Taurilla kaudella 2023. 22-vuotias japanilainen debytoi kaudella 2021 ja saa sopimuksen myötä jatkaa ainakin kolmannen kauden verran italialaistallissa.

– Haluaisin kiittää Red Bullia, Hondaa ja Scuderia Alpha Tauria siitä, että saan jatkaa F1:ssä. Muutin Italiaan viime vuonna ollakseni lähempänä tehdastamme. Tunnen todella olevani osa tätä tallia ja olen mielissäni saadessani ajaa kaudella 2023, Tsunoda kertoi tiedotteessa.

Tsunoda ei ole onnistunut kartuttamaan pistepussiaan alkukaudella ajetun Espanjan GP:n jälkeen. Osittain kyse on Alpha Taurin vaatimattomasta menopelistä, joka on jäänyt keskikastissa Alpinen, McLarenin ja Alfa Romeon varjoon.

Lue lisää: Kommentti: Max Verstappen ja Kimi Räikkönen olisivat jääneet ilman F1-paikkaa – järjetön systeemi nostaa väärät kuskit huipulle

Lue lisää: Suurlupauksen F1-unelma torpattiin tylysti – USA:ssa raivostuttiin: ”He eivät halua meitä”

– F1:ssä on korkea oppimiskynnys. Hän on osoittanut ansaitsevansa paikan sarjassa. Sanon aina, että kuljettaja tarvitsee vähintään kolme vuotta oppiakseen formula yhden todella perusteellisesti, joten olen mielissäni siitä, että hän saa mahdollisuuden osoittaa täyden potentiaalinsa, tallipomo Franz Tost kertoi.

Tsunodan lisäksi Pierre Gaslylla on sopimus ensi kaudesta tallin kanssa. Gasly on yhdistetty vahvasti Alpinen vapautuneeseen ajopaikkaan, mutta siirto ei ole vielä varmistunut.

Alpha Tauri oli halukas päästämään Gaslyn, jos se olisi saanut amerikkalaiskuljettaja Colton Hertan riveihinsä, mutta Hertan superlisenssipisteiden määrä ei ole riittävä.

Talli on myös keskustellut Williamsilla debytoineen Nyck De Vriesin kanssa ajopaikasta ensi kaudeksi.

Alpha Tauri on valmistajien MM-sarjassa vasta kahdeksantena kymmenestä tallista 33 pisteellä. Gaslylla on 22 ja Tsunodalla 11 MM-pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?