Mika Salo lataa tylyä tekstiä Ferrarista – ”Noin lahjoitetaan mestaruuksia pois”

Ferrari maksaa mokillaan itselleen mestaruuksia, arvioi Mika Salo.

Charles Leclercin auto on usein Max Verstappenin Red Bullia edellä, kunnes ongelmat alkavat.

11.8. 13:19

Ferrarin vahvasti kaksijakoinen kausi Formula 1 -sarjassa ei ole jäänyt huomaamatta tallin entiseltä kuljettajalta Mika Salolta.

Michael Schumacheria kaudella 1999 tuurannut Salo toimii nykyisin kansainvälisen autoliiton Fian tuomariston jäsenenä osassa F1-kilpailuista.

Suorapuheisena tunnettu vantaalainen ei säästellyt Racing News -sivuston haastattelussa, kun häneltä kysyttiin ex-työnantajastaan.

– Ferrari on todella nopea, mutta jokin aina menee vikaan. En tajua, mikä siinä on. Joskus kuskit tekevät virheitä, toisinaan talli. Tällä tavalla ei voiteta maailmanmestaruuksia, Salo päivitteli.

Lue lisää: Mercedeksen pomolta suoraa puhetta ”poikkeuksellisen ärsyttävästä” F1-autosta – yksi asia muuttui Unkarissa

Ferrarilla on tilastojen valossa kauden nopein menopeli, mutta tekniset murheet, taktiset mokat ja kuskien virheet ovat maksaneet satapäin pisteitä. Red Bull karkaa valmistajien MM-sarjassa ja Max Verstappen kuljettajien puolella – vaikka Charles Leclerc ja Carlos Sainz ovat aina kisaviikonloppuna huippuvauhdissa.

– Kun kausi alkoi, Ferrari oli todella vahva. Verstappenilla ja Red Bullilla oli luotettavuusongelmia. Näytti siltä, että Ferrari voittaisi helposti molemmat mestaruudet. Red Bull on kääntänyt tilanteen täysin, ja Max on todella vahva.

Talli kärsi samanlaisista ongelmista 2017 ja 2018, kun Sebastian Vettel yritti haastaa Lewis Hamiltonin titteleistä. Salo ei uskalla arvioida, onko kyse rakenteellisista ongelmista tallin sisällä.

– Vaikea sanoa, kun olen niin ulkopuolinen asiassa. Silti uskon, että jotain menee pieleen joka kerta. Olen varma, että he tutkivat tilanteet perin pohjin ja analysoivat ne. Se on tehtävä, sillä muuten vain lahjoittaa mestaruuksia pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?