Sivusto: F1:n aisankannattaja ei lähde ilmaiseksi kiusallisesta tilanteesta – vaatii kammosummaa talliltaan

Daniel Ricciardo ei aio ratkaista halvalla McLarenin Oscar Piastri -pulmaa.

Daniel Ricciardo ei purematta niele F1:n kuskisekoilua.

9.8. 23:48

F1-kuski Daniel Ricciardo haluaa McLarenilta jopa yli 20 miljoonaa euroa, jotta hän olisi valmis katkaisemaan sopimuksensa vuosi ennen sen päättymistä, väittää australialainen Speedcafe-sivusto. Speedcafeta ovat siteeranneet esimerkiksi Motorsport Week ja Planet F1.

Australialainen Ricciardo, 33, on joutunut kesän formulasirkuksessa ikävään välikäteen. Hän ajaa McLarenilla toista vuotta kolmesta sopimuskaudestaan. Ricciardo on jäänyt brittitallissa pahasti ykköskuski Lando Norrisin jalkoihin.

Raportoidusti McLaren haluaa tuoda Ricciardon tilalle ensi kaudeksi tämän 21-vuotiaan maanmiehen Oscar Piastrin. Speedcafen mukaan Ricciardo on sopassa ainoa, joka voi päättää sopimuksensa purkamisesta.

Tästä kädenojennuksesta Ricciardo siis haluaisi reilun 20 miljoonan euron palkkion. Speedcafe raportoi myös, että mikäli kuski siirtyisi ensi kaudeksi toiseen talliin, hänen pitäisi hyvittää koko ensi kauden palkkansa McLarenille.

Ricciardo on yhdistetty ensi kaudeksi ranskalaistalli Alpineen (entinen Renault), jossa hän ajoi ennen McLarenia. Koko kuskihässäkkä alkoi, kun Alpinen kuljettajan Fernando Alonson siirtymisestä Aston Martinillle tiedotettiin viime viikolla.

Alpine ilmoitti yllättävän siirron jälkeen, että Alonson paikkaa ensi kaudella Piastri, joka on Alpinen reservikuljettaja. Piastri puolestaan ilmoitti, ettei Alpinella ollut hänen suostumustaan moiseen uutisointiin ja ettei Piastri aio ajaa ranskalaistallissa.

Alpinen tallipomo Otmar Szafnauer uskoo, että Piastrin tapausta selvitetään vielä korkeinta oikeutta myöten.

Speedcafe taas ynnäilee, että jos Ricciardon kultaisen kädenpuristuksen ynnää Piastrista koituviin oikeudenkäyntikuluihin, Piastrin hankinta voisi maksaa McLarenille lähes 30 miljoonaa dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?