Max Verstappenin fanit solvasivat Lewis Hamiltonia järkyttävällä tavalla – tähtikuskilta välitön reaktio

Unkarissa nähtiin hämmentävä protesti Lewis Hamiltonia vastaan.

Max Verstappen ei ymmärrä F1-fanien käytöstä.

4.8. 17:45

Keskustelu fanien käytöksestä F1-kisaviikonloppuina voimistui jälleen Unkarin GP:n jälkeen. Somessa levisi päivityksiä, joissa näkyy Lewis Hamiltonin fanituotteita ilmiliekeissä.

Budapestin F1-viikonlopusta levisi muun muassa video, jossa F1-fani pitelee palavaa Mercedeksen lippalakkia ja tanssii. Toisessa julkaisussa näkyy kuva Itävallan GP-viikonlopulta, jossa nähtiin samanlainen tilanne.

Molemmissa tapauksissa fanivarusteiden polttajilla oli oranssit paidat – hollantilaisfanien tunnusmerkki.

Hollannin F1-tähti Max Verstappen ei katsonut toimintaa hyvällä.

– Se ei ole hyväksyttävää. En todellakaan pidä tuollaisesta, koska se on oksettavaa. Suurin osa faneista kuitenkin kannustaa paljon ja jokaista kuskia palkintopallilla. Niin sen pitäisikin olla, Verstappen kommentoi tapausta Mirrorin mukaan.

Fanien käytös nousi puheenaiheeksi ensimmäisen kerran Britannian GP:ssä heinäkuussa, kun Verstappenille buuattiin kovaäänisesti. Tuolloin Lewis Hamilton vetosi faneihin ja pyysi näitä kohtelemaan kuskeja kunnioittavammin.

Viikkoa myöhemmin Itävallassa hollantilaisfanit iloitsivat Hamiltonin ulosajosta. Hamilton ja Verstappen kumpikin tuomitsivat käytöksen.

Monien eri tapausten vuoksi F1 käynnisti kampanjan syrjivän käytöksen kitkemiseksi lajin parista. Kaikki kymmenen tallia sitoutuivat mukaan, ja kuljettajat ovat tuominneet kaiken epäasiallisen käytöksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?