Syy Max Verstappenin vaikeuksille paljastui viimein – poseerasi autosta löytyneen kimpaleen kanssa hämmentyneenä

Auton oikuttelu ei johtunutkaan rengasrikosta, vaikka kuljettaja ensin niin luuli.

Max Verstappenia puhallutti Silverstonessa.

6.7. 9:57

Formula Ykkösten Britannian GP:ssä seitsemänneksi ajaneen Max Verstappenin vauhdin hidastumisen syy on selvinnyt. F1:n virallinen Twitter-tili jakoi kuvan, jossa Verstappen esittelee jonkinlaista epämääräistä kappaletta, joka oli tarttunut hänen autonsa pohjaan.

Hiilikuidun palanen oli peräisin AlphaTaurin menopelistä.

– Emme koskaan saa tietää, kuinka Max Verstappen pystyi ajamaan sijalle seitsemän, kun tämä roska oli kiinni hänen autossaan, F1 twiittasi.

Keskeyttämisen vaaraa Verstappenilla ei ollut, mutta dramaattisesti pudonnut vauhti pakotti hänet taistelemaan jämäsijoista. Tallipäällikkö Christian Horner oli suojattinsa suoritukseen tyytyväinen.

– Roska teki isoa vahinkoa auton pohjalle ja Max menetti lähes puolet auton pitovoimasta, Horner selvitti Carinmylife.com -sivuston mukaan.

Lue lisää: Silverstonessa nähtiin huippujännittävä kisa alusta loppuun, Carlos Sainz tykitti voittoon – tässä F1-sarjan tilanne

Verstappen luuli ensin renkaansa rikkoutuneen.

– Parin mutkan jälkeen tuntui, että auto leviää käsiin. Luulin ensin, että rengas meni, mutta kyse ei ollutkaan siitä. Auto oli todella vaikea ajettava ja seitsemänneksi sijoittuminen oli tällä kertaa ihan hyvä tulos, Verstappen sanoi.

Verstappen on hallitseva mestari ja johtaa myös tämän kauden MM-sarjaa 185 pisteellä. Eroa tallikaveri Sergio Pereziin on 34 pistettä.

MM-sarja saapuu puolivälin krouviin ensi viikonloppuna, kun Itävallassa ajetaan kauden 11. osakilpailu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?