Mick Schumacherin hurja kolari käy todella kalliiksi – tallipomo paljasti ulosajon jättihinnan

Haas-talli joutuu kaivamaan kuvettaan, jotta Mick Schumacherin auto saadaan takaisin kisakuntoon.

Mick Schumacherin kolari tulee kalliiksi Haas-tallille.

29.3.2022 14:59

Haasin F1-tallissa ajava Mick Schumacher säikäytti formuloiden seuraajat Saudi-Arabian GP:n aika-ajoissa viime lauantaina. Schumacher ajoi rajulla vauhdilla seinään.

Saksalainen selvisi rajusta tärskystä onneksi ilman vammoja, mutta auto meni pahan kerran säpäleiksi. Autoa ei saatu ajokuntoon sunnuntain kisaan, ja ennen seuraavaa kisaa edessä olevalle korjaukselle tulee iso hintalappu.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner arvioi Motorsport.comin artikkelissa, että korjaustoimien hinta voi nousta yli miljoonaan euroon.

Jo silmällä oli nähtävissä, että kolarin aiheuttamat vauriot autoon ovat mittavat. Vaihdelaatikkokin tippui alas siinä vaiheessa, kun ratahenkilöstö nosti auton siirtääkseen sen pois radalta.

– Alusta itsessään ei näytä olevan rikki, ja rikkinäiset osat voi vaihtaa. Tietysti se pitää syynätä tarkemmin, mutta alustan tilanne ei näytä niin pahalta. Moottoritoimittajamme Ferrari kertoi, että moottorikin on ok, kuten myös akut. Kaikki muu onkin sitten rikki, Steiner sanoo artikkelissa.

Schumacherin Haas tuhoutui melko totaalisesti törmäyksessä betoniseinään.

– Luulen että hinta nousee aika korkealle, koska jousitus on mennyttä vasenta etukulmaa lukuun ottamatta, siellä saattaa olla jotain jäljellä. Loput on pelkkää hiilijauhetta. Tarkkoja lukuja ei voi sanoa, mutta kun vaihdelaatikko ja koko runko ja jäähdytin ovat mennyttä, sanoisin hinnan nousevan 600 000 ja miljoonaan punnan välille, Steiner jatkaa.

Summa on suuri, sillä talleja sitoo 140 miljoonan dollarin eli vajaan 130 miljoonan euron suuruinen budjettikatto. Tallit ovat tietysti autoa kehittäessään jättäneet budjettiinsa jonkin verran varaa korjauskustannuksille, mutta tällainen iso paukku hankaloittaa loppukaudesta mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Vaikka Schumacherin kolari ei vielä vaaranna loppukauden budjettia, seuraava saattaa jo tehdä niin.

F1-sarja jatkuu Australian osakilpailulla 8.–10. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?