Mick Schumacher kertoi voinnistaan – puhui vaarallisesta radasta: ”Jos me tulemme takaisin”

Mick Schumacher puhui onnettomuudestaan.

Mick Schumacher ajoi leveäksi ja paiskautui seinään.

Lauantaina rajusti seinään ajanut Mick Schumacher on palannut Saudi-Arabian F1-varikolle.

Haas-tallissa kilpaileva Schumacher, 23, selvisi pelottavasta onnettomuudestaan vähällä.

– Oloni on ihan hyvä. Seison tässä, ilman että minulle kävi oikeastaan mitään. Edes kipuja ei ole, Schumacher ilmoitti F1-sarjan videohaastattelussa.

– Se osoittaa näiden autojen turvallisuuden.

Schumacherin auto meni romuksi.

Kun Schumacher tärähti betoniseinään, häneen kohdistui 33 G:n voimat.

Hän olisi kuitenkin jo valmis palaamaan autoonsa.

– Tunnen olevani kunnossa.

Auto vaurioitui kuitenkin niin pahoin, että Haas-talli päätti lauantaina jättää sunnuntain kisan väliin. Näin se välttää kiireellisen jättiremontin sekä riskin siitä, että autoa tai varaosia ei olisi kahden viikon kuluttua ajettavaan Australian GP:hen.

– Melbournekin on kiva paikka mennä ensi kertaa aika-ajojen 3. osioon. Ja ehkä ottaa ensimmäiset MM-pisteet, Schumacher ennakoi.

Saudi-Arabiassa ajetaan nyt toista kertaa F1-kisa. Maan mukaantulo kisakalenteriin aiheutti alun alkaenkin kohun sen ihmisoikeustilanteen takia – olkoonkin, että vastaava rekordi ei ole erityisen hyvä monessa muussakaan 2000-luvun uudessa kisaisännässä.

Lue lisää: Hurjaa vauhtia betonimuuriin rysäyttänyt Mick Schumacher julkaisi huojentavan kuvan – ”Hei kaikki”

Lisäksi itse kilparadan vaarallista luonnetta päiviteltiin jo viime vuonna. Ja nyt Jeddan katuradan läheisyydessä tehtiin vieläpä ohjusisku.

Schumacher linjasi medialle, että rataan ja ainakin sen korkeisiin kanttikiviin täytyy tehdä muutoksia. Hänen autonsa takarenkaat nousivat radan pinnasta ja auto lähti seinään leveäksiajon ja kanttarin päältä ajon seurauksena.

– Näimme, että muutamalla muullakin kuskilla oli läheltä piti -tilanteita. Se on ehdottomasti jotain, mitä täällä täytyy tarkastella, Schumacher sanoi The Racen mukaan.

– Jos me tulemme takaisin, Schumacher lisäsi.

Saudi-Arabialla on pitkä sopimus F1-kisaisännyydestä. Mediatietojen mukaan kuljettajat olisivat perjantaina halunneet perua kisaviikonlopun, mutta F1-sarjan johto käänsi heidän päänsä.

– Tulevaisuudessa pitää pohtia, millaisissa paikoissa ajetaan kisaa. Täällä ei kaikki ole ihan stabiilia, Valtteri Bottas totesi lauantaina Viaplayn lähetyksessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?