Tässä oli F1-kauden avauskisan suurin sensaatio

Kevin Magnussen oli Bahrainin F1-viikonlopun yllättävä tähti.

Kevin Magnussenilla on syytä hymyyn.

Sensaatio.

Se on paras sana kuvaamaan Kevin Magnussenin, 29, paluuta formula ykkösten MM-sarjaan.

Vanhaan tuttuun Haas-talliin palannut Magnussen oli Bahrainin GP:n aika-ajoissa seitsemäs, kisassa peräti viides.

Lue lisää: Kommentti: Valtteri Bottas osui kultasuoneen – suomalainen ja toinen F1-kuski alleviivaavat tärkeää asiaa

– Huikea veto. Kisassa tuli pari pientä virhettä, mutta kokonaisuutena tämä viikonloppu oli osoitus todella kovasta rutiinitasosta, IS:n F1-asiantuntija Ossi Oikarinen arvioi.

– Kun Magnussen edellisen kerran ajoi F1:sissä Haasilla, hän ei loistanut tällä tavalla. Magnussen kiillotti nyt kilpeään.

Lue lisää: F1-kuskin ura alkoi kuin unelma ja päättyi 28-vuotiaana – julkaisi tunteikkaan viestin: ”Opettajat koulussa nauroivat minulle”

Niin: Magnussenin joutsenlaulu F1-sarjassa oli melko surullista seurattavaa. Kausi 2020 toi vain yhden pisteen. Suurin syy oli kuitenkin Haasin autossa ja Ferrarin surkeassa voimanlähteessä.

Harva odotti Magnussenin enää palaavan formula ykkösiin. Ei hän itsekään: tanskalainen sanoi useaan otteeseen, ettei hän kaipaa takaisin.

Mutta kun puhelin pari viikkoa sitten soi, hän vastasi tallipomo Günther Steinerille myöntävästi. Loma Miamissa vaimon ja viime vuonna syntyneen esikoisen kanssa jäi väliin.

Sellainen on moottoriurheilun kuninkuusluokan vetovoima.

Jo kuukausi sitten helmikuun testeissä oli silmällä nähtävissä, että Haasin uusi auto on lupauksia herättävä. Moni ajatteli tallin ottaneen yhden talven suurimmista kehitysloikista.

Mutta tuskin kukaan odotti, että Ferrarin asiakastiimi pystyisi taistelemaan läheskään näin hyvistä sijoista. Etenkään, kun kuljettajina olivat Nikita Mazepin ja Mick Schumacher.

Venäjän laajamittainen hyökkäyssota Ukrainaan pani pisteen Mazepinin ja hänen oligarkki-isänsä Dmitrin taipaleelle Haasin kuskina ja sponsorina.

Samalla urheilu voitti, kun yleisesti sarjan huonoimpana kuskina pidetty Mazepin vaihtui Magnusseniin.

Magnussen oli viides Bahrainissa.

Schumacherille tallitoverin vaihdos toimii herätyksenä. Täysin paineettomaan tilanteeseen viime kaudella päässyt F1-legendan poika ei pääse nyt sekuntikelloa pakoon, ja toistaiseksi se on näyttänyt hänelle synkältä.

Vaikka Magnussenin valmistautuminen kauteen oli kaikkea muuta kuin optimaalinen, hän päihitti Schumacherin joka mittarilla ja selvällä erolla.

Tämän allekirjoittaa myös Oikarinen.

– Se on ihan totta. Viime vuonna Schumacher pystyi pitkälti puolivaloillakin päihittämään tallikaverinsa.

– Nyt pitää pystyä suorittamaan huomattavasti paremmin, tai hän saa ensi vuonna etsiä uusia töitä, Oikarinen näkee.

Haas on Magnussenin tuomien kymmenen MM-pisteen ansiosta valmistajien sarjassa kolmantena ensimmäisen GP:n jälkeen.

Kahden edelliskauden aikana Haas saavutti yhteensä kolme pistettä. Viimeksi tallin auto on sijoittunut näin hyvin Itävallassa 2018, jolloin Magnussen oli viides ja Romain Grosjean neljäs.

Magnussen sivusi itse uransa toiseksi parasta tulosta. Hän on ajanut nyt neljä kertaa viidenneksi. Paras tulos tuli debyyttikisassa Australiassa 2014, kun hän oli McLarenilla toinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?