Nyt puhuu Lewis Hamilton – kertoo viimein näkemyksensä F1-skandaalista

Lewis Hamilton astui parrasvaloihin, kun Mercedes esitteli F1-autonsa.

Lewis Hamilton jäi kakkoseksi Abu Dhabin GP:ssä kyseenalaisten vaiheiden jälkeen.

18.2. 15:10

Mitä sanottavaa Lewis Hamiltonilla on skandaalista, joka vei häneltä uran kahdeksannen maailmanmestaruuden?

Vastausta on saatu odottaa pitkään. Hamilton, 37, oli perjantaina ensi kertaa median edessä sitten viime kauden päätöskisan, jonka jälkeen hän kommentoi tapahtumia vain lyhyesti ratahaastattelussa – ja piti tunteensa kurissa. Hamilton tyytyi onnittelemaan Max Verstappenia ja kiittämään talliaan, vaikka sisällä myllersi.

Nicholas Latifin ulosajo ja kilpailujohtaja Michael Masin ennennäkemättömät ratkaisut olivat tarjonneet kisan voiton ja samalla maailmanmestaruuden Verstappenille viimeisellä kierroksella, johon asti Hamilton dominoi kilpailua.

– Olen rakastanut lajia koko elämäni, mutta silloin tuli hetki, jolloin menetin uskoni järjestelmään, Hamilton totesi.

Hän sanoi, että luottamuksen voi menettää silmänräpäyksessä – mutta sen luomisessa kestää kauan.

Kansainvälinen autoliitto FIA kertoi torstaina, että Masi ei jatka tehtävässään.

– Emme voi muuttaa mennyttä eikä mikään tule koskaan muuttamaan sitä, miltä minusta silloin tuntui tai mitä nyt ajattelen siitä asiasta, mutta on hyvä nähdä, että FIA ottaa askeleita tehdäkseen parannuksia, Hamilton kommentoi.

– Vastuullisuus on avainasemassa. Meidän täytyy varmistaa, että sillä tavoin ei käy enää kellekään tässä lajissa. Koskaan, Hamilton linjasi.

Hamilton sanoi lehdistötilaisuudessaan, että hän ei varsinaisesti pohtinut uransa lopettamista, mutta miettii toki jokaisen F1-kauden jälkeen, ovatko kaikki työn eteen tehtävät uhraukset sen arvoisia.

– Sitä aina miettii, onko halukas uhraamaan kaiken sen ajan ja ponnistelun tullakseen maailmanmestariksi. Luullakseni aika moni ihminen aliarvioi, mitä kaikkea siihen vaaditaan. Liikkuvia osia on paljon, ja kyse ei vain ole auton ajamisesta.

Seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton, 37, aloittaa jo 10. kautensa Mercedes-tallissa, johon hän siirtyi kaudeksi 2013. Formula ykkösissä hän on ajanut vuodesta 2007.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?