Tällainen on Kimi Räikkösen talli – toisena kuljettajana maailmanmestari

Kimi Räikkösen motocrosstalli on vastedes Kawasakin tehdastiimi.

Kimi Räikkösen omistama talli on nyt Kawasakin tehdastiimi.

27.1. 18:13

Kawasaki Racing Team pudotti pienimuotoisen uutispommin, kun se ilmoitti tallipäällikkönsä olevan Kimi Räikkönen.

Räikkösen kommenteista tiedotteessa oli kuitenkin pääteltävissä, että hänen roolinsa ei juuri muutu aiemmasta: 42-vuotias F1-legenda ei ole suuresti mukana tallin päivittäistoiminnassa jatkossakaan vaan on vetämässä isoja linjoja taustalla.

Tallin omistavan Räikkösen asiainhoitaja Sami Visa vahvisti IS:lle, että kyse on juurikin lähinnä titteleistä: Räikkönen on tallipäällikkö ja Antti Pyrhönen tiimimanageri, mutta Pyrhönen johtaa toimintaa jatkossakin.

F1-uransa lopettaneella Jäämiehellä on toki nyt aiempaa enemmän aikaa olla mukana tallin toiminnassa, mutta rooli ei muutu olennaisesti vanhasta.

Ben Watson ja Romain Febvre kilpailevat Kawasaki Racing Teamin väreissä kaudella 2022.

Pyrhönen on ollut Räikkösen perustaman IceOne Racingin johdossa vuodesta 2013. Vuodesta 2014 tiimi kilpaili MM-sarjassa Husqvarnan tehdastallina ruotsalaisvalmistajan nimissä, ja jatkossa siis japanilaisjätti Kawasakin tehdastiiminä.

Tähtäimeen on asetettu MXGP-luokan maailmanmestaruus. Tallin kuljettajat vaihtuvat viime vuodesta, ja uusi kaksikko on britti Ben Watson ja ranskalainen Romain Febvre.

Febvre, 30, lukeutuu maailman ehdottomiin huippuihin. Hän voitti MXGP:n maailmanmestaruuden 2015 ja taipui viime kauden loppuhetkillä sarjan kakkoseksi.

MXGP-kauden jälkeen hän loukkaantui kauden päätöskisassaan, Pariisin Supercross-kisassa. Oikea jalka murtui.

– On aina turhauttavaa toipua loukkaantumisesta, kun kilpakumppanit harjoittelevat samaan aikaan radoilla. Sellaista se kuitenkin on, ja loukkaantumiset kuuluvat lajiimme, Febvre sanoi tiedotteessa.

– Toipumiseni sujuu hyvin enkä malta odottaa pyörän päälle pääsemistä.

Antti Pyrhönen (kesk.) kuvattuna Romain Febvren (vas.) ja Ben Watsonin kanssa.

Febvre ajoi Kawasakin vanhassa tehdastallissa viime kaudella.

– Kaksivuotinen tehdassopimus tekee itseluottamukselleni hyvää, ja lisäbuustia antaa tässä uudessa projektissa mukanaolo sen alusta asti.

Watson, 24, sijoittui viime vuonna, debyyttikaudellaan, MM-sarjassa kymmenenneksi. Hän kertoi tiedotteessa olevansa ylpeä valinnastaan tehdaskuljettajien melko harvalukuiseen joukkoon.

– Tämä on uusi luku urallani ja on hienoa päästä työskentelemään Romainin kanssa. Tunnemme toisemme ja arvostamme toisiamme, sillä olemme harjoitelleet aiemminkin yhdessä.

– Opin tulokaskaudellani paljon ja olen luottavainen uuden edessä, kun olen jo viime kuukausina nähnyt, miten vahva tiimimme on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?