Kimi Räikköselle uusi titteli – aloittaa tallipäällikkönä

Kimi Räikkönen on oman motocrosstiiminsä tallipäällikkö, Kawasaki kertoo tiedotteessaan. Kyse on lähinnä muodollisuudesta.

Räikkönen lopetti F1-uransa viime kauteen.

27.1. 16:01 | Päivitetty 27.1. 17:01

Kimi Räikkösen Ice One Racingina perustama, sittemmin Husqvarnan tehdastallia pyörittänyt motocrosstiimi vastaa alkavasta kaudesta lähtien Kawasakin tehdastallista motocrossin MM-sarjassa.

Räikkösestä tulee samalla Kawasaki Racing Teamin tallipäällikkö. Räikkösen tallia pyörittäneen Antti Pyrhösen uudeksi titteliksi tulee tiimimanageri.

Räikkösen asiainhoitaja Sami Visa toteaa Ilta-Sanomille, että kyse on lähinnä titteleistä: Pyrhönen johtaa yhä tallin päivittäistoimintaa.

Motocross on Räikkösen pitkäaikainen intohimo. Hän on jo aiemmin ollut vahvasti mukana omistamansa tiimin toiminnassa.

– Tätä tallia ei voi luonnehtia harrastukseksi. Tässä on tosi kyseessä ja tavoitteemme on olla mahdollisimman hyviä. Kun olen lopettanut kilvanajon, minulla on enemmän aikaa keskittyä tähän projektiin, Räikkönen kommentoi tiedotteessa.

Lue lisää: Tällainen on Kimi Räikkösen talli – toisena kuljettajana maailmanmestari

– En ole niinkään kiinni päivittäisissä asioissa vaan kyse on enemmän strategisesta näkökulmasta. Haluan käyttää kokemustani, joka minulla on tiimitoiminnasta ja siitä, miten menestystä saavutetaan isoilla areenoilla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Kawasaki on valinnut meidät tehdastiimikseen.

Kawasakin tähtäimessä on MXGP-luokan maailmanmestaruus.

– Olemme jo tehneet töitä tämän projektin parissa kuukausien ajan. Olemme erittäin iloisia tästä mahdollisuudesta, sanoo Pyrhönen, joka on tehnyt Räikkösen tallissa töitä vuosikymmenen ajan.

MM-kausi alkaa 20. helmikuuta Englannista. Suomessa ajetaan kauden 17:s kilpailu 20:stä 14. elokuuta Kymiringillä.

Lue lisää (2020): Kimi Räikkönen lähetti yksityis­koneen koomaan vaivutetun motocrosskuskin perheen avuksi – tallipäällikkö kertoo dramaattisista hetkistä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?