Tämä otos Kimi Räikkösestä ja Lewis Hamiltonista räjäytti somen – ”Yksi kaikkien aikojen kylmimmistä F1-kuvista”

Fanit hullaantuivat Mercedeksen jakamasta maailmanmestareiden yhteiskuvasta.

Lewis Hamilton (vas.) ja Kimi Räikkönen nähtiin viimeisen kerran yhdessä palkintokorokkeella vuoden 2018 Brasilian osakilpailussa.

27.1. 9:55

F1-legenda Kimi Räikkönen, 42, lopetti hulppean uransa kuninkuussarjassa joulukuussa. Räikköstä viisi vuotta nuorempi Lewis Hamilton ei ole kertonut eläköitymisestään, ainakaan vielä, mutta britti on vältellyt viime ajat lehdistöä kuin suomalaistähti konsanaan.

Hamiltonin ja Räikkösen matka F1-sarjassa alkoi ensin mainitun debyyttikaudella 2007, kun britti jäi vain pisteen päähän maailman­mestaruuden voittaneesta suomalaisesta. Hamilton vei mestaruuden kuitenkin seuraavalla kaudella ja on voittanut sittemmin kuusi muuta MM-titteliä.

Hamiltonin talli Mercedes jakoi sosiaalisessa mediassa viime kaudella otetun yhteiskuvan brittitähdestä ja suomalaisesta ”Jäämiehestä”.

– Tämän on oltava yksi kaikkien aikojen kylmimmistä F1-kuvista, talli sivaltaa kuvatekstissä.

F1-fanit hullaantuivat kuvasta.

– Kaksi kaikkien aikojen kovinta kuljettajaa, yksi käyttäjä ylisti.

– Toinen on Ferrarin viimeisin maailmanmestari ja toinen on lyöty ritariksi, toinen käyttäjä huomauttaa.

– Totta kai Suomi on yksi vähiten ilmaston lämpenemisestä kärsineistä maista, sillä Kimi, suomalainen James Bond, asuu siellä, kolmas käyttäjä kommentoi ja viittaa suomalaisen jäiseen lempinimeen.

Räikkönen on tosin asunut Sveitsissä vuodesta 2001 lähtien.

Hamilton on vaipunut täyteen radiohiljaisuuteen sen jälkeen, kun hän hävisi maailman­mestaruuden Red Bullin Max Verstappenille F1-kauden dramaattisessa päätöskilpailussa Abu Dhabissa joulukuussa.

Villeimmissä spekulaatioissa Hamiltonin on arveltu lopettavan F1-uransa. Todennäköisempää on kuitenkin se, että britti palaa julkisuuteen, kun saksalaistalli julkaisee uuden kauden autonsa 18. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?