Arvostettu lehti pisti F1-kuskeja järjestykseen – tällä listalla Mika Häkkinen kiilaa Lewis Hamiltonin edelle!

Autosport esitteli mielenkiintoisen listan maineikkaista F1-kuljettajista.

Mika Häkkinen juhli McLarenilla kahdesti formula ykkösten maailmanmestaruutta.

14.1.2022 8:11

Legendaarisen formulatalli McLarenin historian kymmenen parasta kuljettajaa on niputettu paremmuusjärjestykseen. Moottoriurheilusivu Autosportin listauksessa kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen arvostettiin seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin yläpuolelle.

Autosport painotti listauksessaan, millaista menestystä kuljettaja saavutti McLarenilla, ja millainen vaikutus kuljettajalla oli talliin omalla aikakaudellaan. Listauksessa ei huomioitu muiden tallien väreissä ajettuja saavutuksia.

Painotus ei suosi Hamiltonia, joka voitti seitsemästä MM-tittelistään McLarenilla vain ensimmäisen. Hamilton on listalla neljäntenä.

Hamiltonin edelle kolmannelle sijalle on nostettu Häkkinen, joka ajoi McLarenilla 1993-2001. Häkkinen starttasi hopeanuolella 131 kertaa, voitti 20 kilpailua ja saavutti kaksi peräkkäistä maailmanmestaruutta (1998-99).

Häkkisen uralta sivusto nostaa esiin maailmanmestaruuksien lisäksi kaksintaistelut Ferrarin Michael Schumacheria vastaan ja Häkkisen ikonisen tuplaohituksen Belgian Spa-Francorchamps’n radalla vuonna 2000.

Ennen lähtöä Ferrarille ja maailmanmestaruutta (2007) Kimi Räikkönen ajoi vuodet 2002-2006 McLarenilla. Autosport arvioi Räikkösen olleen tuolloin jopa uransa huipulla, vaikka palkintoa ei maailmanmestaruuden muodossa tullut. Räikkönen ajoi McLarenilla MM-kakkoseksi 2003 ja 2005.

Kaudella 2006 Kimi Räikkönen joutui keskeyttämään kuusi kilpailua. Kuvassa McLarenin matka on tyssännyt Unkarissa.

Autosport arvostaa Räikkösen kahdeksanneksi parhaaksi David Coulthardin (10.) ja Jenson Buttonin (9.) edelle. Räikkösen 87 gp-startin ja yhdeksän McLarenilla ajetun voiton lisäksi sivu nostaa esiin Räikkösen tasaiset otteet, vaikka McLarenin kalusto ei hänen aikanaan ollut kaikista luotettavinta. Räikkönen lopetti F1-uransa viime kauteen.

Listan kärkikaksikko on McLarenin vuosien 1988-1989 kuljettajakaksikko Alain Prost-Ayrton Senna. Molemmat F1-legendat saavuttivat Mclarenilla kolme maailmanmestaruutta, mutta Senna on nostettu listaykköseksi. Senna voitti 96:stä McLarenilla ajamastaan kisasta 35, Prost 107 kilpailusta 30.

Ayrton Senna ja Ron Dennis juhlivat McLarenin voittoa Monacossa 1993.

McLaren debytoi F1-sarjassa 1966 ja on Ferrarin jälkeen toiseksi vanhin aktiivisista formulatalleista. Listalta jäivät pois suomalaisista formulakuljettajista McLarenilla ajaneet Keke Rosberg (kaudella 1986) ja ensi kaudella Viasatin formulatiimin asiantuntijanakin aloittava Heikki Kovalainen (2008, 2009).

Maaliskuussa alkavalla F1-kaudella McLarenilla ajavat viime kauden tapaan Lando Norris ja Daniel Ricciardo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?