Huhumylly velloo: F1-kohun päähahmolle potkut? Mika Salolta mielenkiintoinen vihjaus - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Huhumylly velloo: F1-kohun päähahmolle potkut? Mika Salolta mielenkiintoinen vihjaus

Michael Masin tulevaisuus F1-sarjan kilpailunjohtajana puhuttaa.

Michael Masi on F1-sarjan kilpailujohtaja.

12.1. 18:59

F1-kisojen kilpailunjohtajana Charlie Whitingin (1952–2019) poismenosta lähtien toiminut Michael Masi ajoi itsensä joulukuussa kohun keskelle.

Masi teki kyseenalaisia ja ennennäkemättömiä ratkaisuja Abu Dhabin GP:n loppuhetkillä. Masin päätökset raivostuttivat Mercedeksen, ja esimerkiksi tuoreiden brittiväitteiden mukaan talli asetti Fialle ehtoja.

Lue lisää: Hurja väite F1-kauden päätösjupakasta: Mercedes teki kovan sopimuksen Fian kanssa

Lue lisää: Toto Wolff lataa kovaa tekstiä – ei voi vahvistaa Lewis Hamiltonin jatkavan uraansa F1-skandaalin jälkeen

Lue lisää: Toto Wolff kertoi, miksi Mercedes ei valittanut eteenpäin F1-skandaalista: ”Jos asia ratkaistaisiin tavallisessa tuomio­istuimessa...”

BBC kirjoitti, että Mercedes luopui tekemästään protestista sen jälkeen, kun Kansainvälinen autoliitto lupasi, etteivät Masi ja tuoreista F1-aerosäännöistä vastannut Nikolas Tombazis jatka tehtävissään.

Twitterissä on nyt levinnyt kuvakaappauksia Fian verkkosivuilta ja sen organisaatiokaaviosta. Masin ja Tombazisin nimet ovat kadonneet siitä tammikuussa tehdyn päivityksen yhteydessä.

Myös F1-kisojen tuomaristossa toimivan Mika Salon, joka aloittaa V sportin ja Viaplayn asiantuntijana, kommentit keskiviikon lanseeraustilaisuudessa olivat kiinnostavia:

– Asiat tulevat muuttumaan aika paljon tälle kaudelle. Yritetään saada tapahtumia tasaiseksi. Se oli kieltämättä aika... välillä vähän likaista. Kaikesta opitaan, Salo sanoi tilaisuudessa.

Salo sanoi, ettei hän halua tai voi kommentoida juurikaan uusia tuomarilinjauksia.

Oli kuitenkin merkillepantavaa, miten hän kommentoi ajatuksiaan siitä, minkä verran tallipäälliköiden ja Masin kuuluisi saada keskustella ja neuvotella radioyhteyden välityksellä:

– Mielestäni se on väärin. Päätösten kuuluisi olla tuomariston ja Michaelin, anteeksi kilpailunjohtajan, päätöksiä.

– Jotain muutoksia on tullut jo julkisuuteen asti, mutta lisää tulee, Salo myös totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?