Romahtaako F1:n suosio Suomessa ensi kaudella? Näin vastaa selostaja Niki Juusela

F1-selostaja Niki Juusela ruotii tulevan F1-kauden asetelmia.

Kiinnostaako F1 enää suomalaisia? Niki Juusela arvioi kiperää kysymystä.

17.1.2022 17:46 | Päivitetty 17.1.2022 17:57

Kansansuosikki Kimi Räikkönen lopetti ja Valtteri Bottas siirtyi kärkitalli Mercedekseltä Alfa Romeolle, jonka autolla ei todennäköisesti pysty voittamaan GP-kisoja. Siinä sinivalkoisia säveliä tulevaan F1-kauteen.

Selostaja Niki Juusela kuitenkin uskoo, että F1-sarjassa riittää kosolti mielenkiintoa myös suomalaisille.

– Kokonaiskuvassa F1 voi paremmin kuin pitkään aikaan. Taistelu kärjessä on tiukkaa ja alkavalle kaudelle tulevien sääntömuutoksien odotetaan tasoittavan autojen välisiä voimasuhteita entisestään.

– Isossa kuvassa ja globaalisti lajin mielenkiinto on mielestäni jopa korkeammalla kuin silloin, kun sekä Kimi että Valtteri ajoivat kärkitallien autoilla eli Ferrarilla ja Mercedeksellä, Juusela tuumaa.

Juusela sanoo, ettei halua kuulostaa ”markkinamieheltä”, mutta mainitsee odottavansa uutta kautta äärimmäisen innokkaana.

– Laji-ihmisenä ja intohimon kautta – vaikka en olisi tässä työssä – niin odottaisin tätä kautta enemmän kuin mitään muuta aiempaa kautta… pois lukien ehkä takavuosien kamppailut Ayrton Sennan ja Alain Prostin välillä, Juusela kuvailee.

Juuselan mukaan F1:tä pitää katsoa nyt ”vähän eri silmin” kuin aiemmin.

– Kuka tietää, kuinka hyvä Bottaksen Alfa Romeo on? Ei Valtteri varmastikaan voitoista aja, mutta odotetaan, että kehitystä tapahtuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?