Tällainen on historiallinen arvotalo, johon Mervi Kallio kertoi muuttavansa

Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevaan arvotaloon valmistuu 40 huoneistoa. Suurin niistä on 302-neliöinen.

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti sijaitsee Hollantilaisentiellä Helsingissä.

18.12.2021 15:06

F1-toimittaja Mervi Kallio kertoi Helsingin Uutisissa, että hän muuttaa puolisonsa kanssa Helsingissä sijaitsevaan arvoasuntoon.

Kallio sanoi Helsingin Uutisille, että heidän uusi kotinsa sijaitsee Munkkiniemessä vanhassa Kadettikoulun rakennuksessa.

– Näimme noin kaksi vuotta sitten yllättäen ilmoituksen, että vanhaan Kadettikouluun tehdään asuntoja. Ostajaehdokkaita oli niin paljon, että asunnot menivät arvontaan. Meidän kanssamme samaa asuntoa halusi yli 50 muuta. Voitimme arvonnan ja eihän siinä muuta voinut kuin tarttua tilaisuuteen, Kallio kertoi.

Lue lisää: HU: F1-toimittaja Mervi Kallio voitti arvonnassa ja muuttaa himoittuun arvoasuntoon

Kyseessä on paitsi historiallinen rakennus myös monien tuntema maamerkki Helsingissä. Se valmistui vuonna 1919 täyshoitolaksi.

Jugendlinna on tullut parhaiten tunnetuksi kadettikouluna (vuodet 1922–1940), minkä jälkeen se toimi Ilmavoimien esikuntana. Kyseisessä rakennuksessa onkin opiskellut monia ammattisotilaita, joiden joukosta on tullut niin Puolustusvoimien komentajaa kuin sota-aikana erityisesti ansioitunutta Mannerheim-ristin ritaria.

Rakennus on arkkitehti Eliel Saarisen piirtämä. Valtion koulutuskeskukseksi se muutettiin 1970-luvulla.

Asunto Oy Munkkiniemen verkkosivuilla kerrotaan, että Kadetissa on 40 huoneistoa. Ne ovat aina 24-neliöisestä studiosta 302-neliöiseen edustusasuntoon.

Verkkosivuilla korostetaan jokaisen huoneiston ainutlaatuisuutta ja valoisuutta sekä muun muassa italialaisia keittiöitä.Taloyhtiöön muuttavat voivat valita liimattavan parketin toteuttamisen joko lankku- tai kalanruotomallisena.

Esittelyn mukaan useimmista huoneistosta on porraskäytävän kautta yhteys talosaunaan, kuntosalille, viinikellariin, spa-osastolle ja pysäköintihalliin. Autohallipaikka velattomaksi hinnaksi kerrotaan 77­000 euroa.

Taloyhtiön tontilla on kolmen eri teeman puutarhapiha.

Suojeltuja tiloja lukuun ottamatta rakennuksen sisätilat uusitaan nyt arkkitehti Polo Sarpanevan suunnitelman mukaisesti.

Mervi Kallio ilmoitti keskiviikkona, että hän lähtee työstään MTV:llä. Hän oli sen palkkalistoilla lähes 14 vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?