Kimi Räikkönen täräytti Apu-lehdelle kursailemattoman syyn kovalle päätökselleen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen täräytti Apu-lehdelle kursailemattoman syyn päätökselleen lopettaa F1:ssä: ”Se on ihan varmaa”

F1-uransa 12. joulukuuta päättävä Kimi Räikkönen antoi Apu-lehdelle (51/2021) suorasukaisen haastattelun.

Kimi Räikkösen huikea ura päättyy 12.12.2021.

9.12.2021 10:50

Kimi Räikkösen, 42, lähes 20 vuotta kestänyt ura moottoriurheilun terävimmällä huipulla päättyy 12. joulukuuta F1-kauden viimeiseen kisaan Abu Dhabissa.

Eniten F1-startteja saavuttanut vuoden 2007 maailmanmestari on edelleen yksi kuninkuusluokan suosituimmista kuljettajista, vaikka ei viimeisillä kausillaan enää päässyt, lähinnä Alfa Romeon kalustosta johtuen, ajamaan voitoista.

Räikkönen antoi ennen uransa päätösviikonloppua harvinaisen suorasukaisen haastattelun Apu-lehteen kirjoittavalle formulatoimittaja Heikki Kullalle, joka on omalla sarallaan Räikkösen kaltainen legenda.

Tinkimättömästä toimintatavastaan tunnettu Räikkönen ei peitellyt sitä, että hänen lopettamispäätöksensä suurin syy oli kyllästyminen formulasirkuksen ”hölynpölyyn” ja ”politiikkaan”.

Räikkönen ei ole koskaan viihtynyt julkisuudessa, mutta on aina rakastanut ajamista. F1:ssä edes Räikkönenkään ei saa kuitenkaan keskittyä vain ajamiseen.

– Eihän tämä nyt missään nimessä ole kaikista mukavin työympäristö, kun tähän liittyy liikaa kaikenlaista hölynpölyä, on politiikkaa sun muuta, mihin en halua osallistua, Räikkönen täräyttää laajassa haastattelussa.

Lue lisää: F1-toimittajalta paljonpuhuva paljastus mystisestä suomalaistähdestä: ”Kimi ei ole sellainen ihminen”

Räikkönen korostaa, että viimeisen kisaviikonlopun ylivoimaisesti paras asia varsinaisen ajamisen jälkeen on kotiinlähtö, jota hän jo odottaa. Hän painottaa selväsanaisesti, ettei sen jälkeen jää arvuuttelemaan päätöstään. Luopumisen tuskaa ei tule.

– Se on ihan varmaa. Lopettamispäätöksessä ei ollut kyse oikeastaan muusta kuin siitä, etten vaan jaksanut enää tätä samaa diipa-daapaa ja muuta reissaamista. Kotiolot voittavat kirkkaasti tämän muun, Räikkönen sanoo.

Kotona Sveitsissä Räikköstä odottavat vaimo Minttu ja pienet lapset Robin sekä Rianna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?