Valtteri Bottakselta paljastus houkuttelevasta puhelusta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottakselta paljastus houkuttelevasta puhelusta – tarjouksen tehnyt soittaja oli kaksi päivää myöhässä

Valtteri Bottas avasi sopimusneuvottelujensa taustoja tuoreessa äänikirjan jaksossa.

Valtteri Bottas sai uutta mietittävää pian Alfa-sopimuksen solmimisen jälkeen.

8.12.2021 8:25

Muste oli tuskin ehtinyt kuivua Valtteri Bottaksen sopimuksessa Alfa Romeon kanssa, kun hänen puhelimensa soi. Suomalaispilotti oli löytänyt kaudeksi 2022 uuden tallin sen jälkeen, kun ovi Mercedekselle oli mennyt kiinni.

Yhtäkkiä hän sai uuden ehdotuksen.

– En viitsi sanoa nimeä, kun joudun vaikeuksiin, mutta kaksi päivää myöhemmin tuli soitto. Halutaan sut, voidaan maksaa puolet enemmän kuin Alfa.

Bottas kertoo siirtokuvioistaan avoimesti toimittaja Oskari Saaren Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -äänikirjasarjan tuoreessa jaksossa.

Kuski oli kuitenkin päätöksensä tehnyt. Hän ei enää halunnut lähteä sotkemaan pakkaa, vaikka tarjous oli hyvä.

Bottas ei paljasta, mistä tallista tarjous tuli. Hän antaa kuitenkin vihjeen.

– Ehkä jos katsoo viime vuosia, niin kyse oli vähän paremmasta (tallista kuin Alfa Romeo). Mutta uskon, että tästä tulee hyvä.

Mersu-tykki ei myönnä, että tilaisuuden meneminen ohi suun olisi harmittanut. Tärkeintä oli löytää talli, jossa hän saisi uudenlaisen roolin. Vuodet Mercedeksellä vaativat veronsa.

– En tehnyt tätä diiliä raha edellä. Olen urani aikana tienannut ihan tarpeeksi, että ei tarvitse sitä lähteä metsästämään. Ei ole aina ollut helppoa urallani. Viimeiset viisi vuotta olen saanut olla koko ajan aika veitsi kurkulla, koko ajan kaivaa itsestäni enemmän ja enemmän, Bottas sanoo suoraan.

Lue lisää: Podcast: Valtteri Bottakselta avointa puhetta miljoonistaan – sanoo suoraan, miksei halua asua Suomessa: ”Kuulosti aika hullulta”

Nyt oli aika löytää talli, jossa hän saisi enemmän vastuuta kuin Lewis Hamiltonin kakkosmiehenä. Alfalla tiedossa on selkeä rooli ja vapautuneempi ympäristö.

– Kun kuulin sen tarjouksen niin ajattelin, että olisihan tuo ollut kiva, mutta kyllä minä tälläkin pärjään.

Kaikki F1-kuskin tienaamat rahat eivät toden totta jää omaan taskuun, vaikka Bottas onkin toki kelpo pesämunan koonnut.

Bottas kertoi ohjelmassa, että hänen manageritriokseen vuonna 2008 tulleet Mika Häkkinen, Didier Coton ja Toto Wolff investoivat hänen uraansa 2,5 miljoonaa euroa matkalla F1-sarjaan.

– Kun pärjää, maksetaan takaisin. Loppu-urani ajan (F1:ssä) tietty prosentti menee heille aina juoksevasti. Tämä on ollut heille sijoitus, ja se oli heille tällä kertaa hyvä sijoitus. Win-win -tilanne.

Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -podcast on kuunneltavissa Suplassa. Ilta-Sanomat ja Supla kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?