Christian Horner: Red Bull haluaa voittaa radalla - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Pelko ”likaisesta pelistä” varjostaa F1-kauden huipennusta – Red Bullin pomo sanoi suorat sanat tilanteesta

Formula ykkösten maailmanmestaruus ratkeaa ensi sunnuntaina.

Christian Hornerin mukaan Red Bull haluaa voittaa oikein.

7.12.2021 22:50

Formula ykkösten vaiheikas ja tapahtumarikas kausi huipentuu viikonloppuna Abu Dhabin GP-kisaan, ja herkullisempaa tilannetta tuskin voi kuvitellakaan: Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen ovat tasapisteissä kuljettajien MM-sarjan kärjessä.

Kaksikosta paremmin Abu Dhabissa sijoittuva on siis maailmanmestari vuosimallia 2021. Jos kumpikin jää pisteittä, kauden aikana enemmän osakilpailuvoittoja ottanut Verstappen on mestari. Kun muistaa Hamiltonin ja Verstappenin yhteenotot kauden mittaan, viimeisimpänä kohutut tapahtumat sunnuntain Saudi-Arabian GP:ssä, voi Abu Dhabissa tapahtua mitä vain.

Lue lisää: Näin ratkeaa ääritasainen F1-kausi – Max Verstappenin asema pelottaa C Moren asiantuntijaa: ”Säännöt pitäisi lyödä selviksi”

Tallienkaan välit eivät ole hehkeimmät tällä hetkellä, sen verran kitkerää kommentointia kuului molemmilta Saudi-Arabian tapahtumista. Niinpä ilmassa on pelkoa siitä, että kauden huipennusta pilaisi jonkinlainen "likainen peli".

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuitenkin vakuuttaa, että talli välittää siitä, miten F1-mestaruus voitetaan.

– Haluat voittaa radalla. Et tuomariston huoneessa, et (rataa reunustavalla) sora-alueella. Haluat voittaa (oikealla tavalla), Horner sanoi Autosportin mukaan.

– Taisto on ollut kovaa läpi vuoden. Fantastista kilvanajoa näiden kahden kuljettajan välillä, ja toivon, että Abu Dhabissa nähdään reilu ja puhdas kisa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?