F1-kuljettajan kypärä varastettiin 23 vuotta sitten – löytyi nyt uskomattoman sattuman ansiosta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kuljettajan kypärä varastettiin 23 vuotta sitten – löytyi nyt uskomattoman sattuman ansiosta

Norberto Fontanan kotiin murtauduttiin vuonna 1998.

Norberto Fontana ajoi neljä F1-osakilpailua Sauberilla vuonna 1997.

3.12.2021 13:06

Norberto Fontana ajoi moottoriurheilun kuninkuusluokassa F1:ssä neljä osakilpailua vuonna 1997.

Sauberin rattia käännelleelle argentiinalaiselle jäi lyhyestä F1-urastaan muistoksi kypärä, jota hän oli käyttänyt testeissä. Kypärä kuitenkin varastettiin vuonna 1998, kun Fontanan Argentiinan-kotiin murtauduttiin hänen ollessaan Euroopassa.

Tarina sai varsin onnellisen ja yllättävän käänteen, josta motorsport.com-sivusto raportoi.

Sivuston mukaan Fontanan maanmies ja kilpa-autoilijakollega Christian Bodrato näki Fontanalta viedyn kypärän liikenteessä lähellä Buenos Airesia viime viikon perjantaina.

Kypärä oli moottoripyörän kyydissä olleen naisen päässä. Bodrato huomasi kypärän värityksessä jotain tuttua, joten hän nappasi siitä kuvan ja lähetti sen Fontanalle.

Sauberin ex-kuski tunnisti kypärän heti samaksi, joka häneltä oli varastettu vuonna 1998. Bodrato puolestaan lähestyi kypärää pitänyttä naista.

Bodrato tarjoutui ostamaan kypärän. Nainen vakuutti, ettei hän ollut osallisena 23 vuoden takaisessa varkaudessa. Kauppa toteutui sopivaa korvausta vastaan.

Yli kaksi vuosikymmentä siinä meni, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. 46-vuotias Fontana sai lyhyeksi jääneeltä F1-uraltaan sen arvokkaimman muistoesineensä takaisin.

– Tiesin, että jonain päivänä löytäisin tuon kypärän, koska kun ihmiset näkevät sen värit, he tietävät sen olevan minun, Fontana tunnelmoi Instagram-päivityksessään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?