Kimi Räikkönen yllätti Romain Grosjeanin - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Entinen tallikaveri puhui Kimi Räikkösen aiheuttamasta shokki­yllätyksestä – ”En tiennyt mitä sanoa”

Romain Grosjean meni lukkoon hämmästyksestä, kun tallikaveri Kimi Räikkönen tuli puhumaan hänelle.

Romain Grosjean ja Kimi Räikkönen ajoivat Lotuksella vuosina 2012–13.

30.11.2021 19:34

Entinen F1-kuski, ranskalainen Romain Grosjean oli vieraana Nico Rosbergin omalla Youtube-kanavallaan julkaisemassa videopodcastissa.

Kaksi vuotta Kimi Räikkösen tallikaverina Lotuksella vuosina 2012–13 ajanut Grosjean muisteli videolla myös aikaansa suomalaisen kanssa.

Räikköstä käsittelevä osuus alkaa noin ajassa 20.30.

Grosjean jakoi kuulijoille Belgian Spasta hetken, jolloin Räikkönen löi hänet ällikällä.

– Muistan, kun kerran Spassa olimme huoltorekalla. Hän käveli paikalle ja sanoi: ”Onnittelut lapsesi syntymän johdosta.” Olin shokissa, koska emme koskaan puhuneet ja yhtäkkiä hän tulikin puhumaan. En tiennyt mitä sanoa, ranskalainen naureskelee videolla.

Rosberg ja Grosjean toteavat keskusteluissaan, että Räikkönen on muuttunut mies saatuaan omia lapsia. Rosberg toteaa suomalaisen olevan melkoinen koomikko Instagramissa.

– Hän on muuttunut paljon ja on mahtava kaveri. Rakastin kilpailla häntä vastaan radalla koska tiesin, että hän kunnioittaa vastustajia ja antaa tilaa tarvittaessa, Grosjean sanoo.

Kaksikko keskustelee videolla myös siitä, kumpi on nopeampi, Räikkönen vai Fernando Alonso. Grosjean on ajanut samassa tallissa kummankin maailmanmestarin kanssa.

– Luulen, että Alonso on nopeampi yhdellä kierroksella. Koko kisan mitassa Kimi löytää aina keinon olla nopea. Hän menee kisassa aina kovaa. En aina tiennyt miten hän teki sen. Hän vain ajoi ja sanoi että ”auto oli OK”. Ajattelin että eihän ollut! Se yli- tai aliohjautui tai mitä milloinkin, Grosjean pohtii.

Räikkönen ja Grosjean ajoivat tallikavereina Lotuksella vuosina 2012 ja 2013. Alonson kanssa Grosjean ajoi Renault’lla debyyttikaudellaan 2009.

Ranskalaiskuski muistetaan muun muassa viime kauden karmeasta onnettomuudesta, jossa hänen rajua vauhtia seinään törmännyt autonsa katkesi kahtia ja syttyi tuleen. Grosjean selvisi hurjasta tilanteesta palovammoilla ja ruhjeilla.

Vuoteen 2020 päättyneen F1-uransa jälkeen Grosjean on ajanut IndyCar-sarjassa Yhdysvalloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?