Frank Williams on kuollut - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-legenda Frank Williams on kuollut

Frank Williams muistetaan F1-talli Williamsin perustajana.

Frank Williams.

28.11.2021 16:39

F1-talli Williamsin perustaja ja entinen tallipäällikkö Frank Williams on kuollut. Suru-uutisesta kertoo muun muassa Reuters.

Englantilainen Sir Frank Williams oli 79-vuotias. Kuoleman on vahvistanut Williamsin perhe.

–  Williams Racingin on suureksi surukseen ilmoitettava perustajamme Sir Frank Williamsin poismenosta. Sir Frank oli legenda ja ikoni lajissamme, ja hänen poismenonsa päättää erään aikakauden tallissamme ja formula ykkösissä. Hän oli ainoa laatuaan ja todellinen pioneeri, Williams-talli kertoi.

Perheen tiedotteen mukaan Williams joutui sairaalaan perjantaina ja nukkui pois sunnuntaina perheensä ympäröimänä.

Williams nosti itsensä mukaan nimetyn F1-tallin yhdeksi formulahistorian menestyneimmistä talleista. Hänen aikanaan brittitalli voitti yhteensä yhdeksän valmistajien ja seitsemän kuskien MM-titteliä. Williams-tallin suuruuden vuodet ajoittuvat erityisesti 1980- ja 1990-luvuille.

Suomalaisittain muistetaan Keke Rosbergin Williamsilla vuonna 1982 voittama maailmanmestaruus.

Williams perusti tallin vuonna 1977. BBC:n mukaan hän oli mukana tallin toiminnassa vuoteen 2020 asti, jolloin hän ja hänen tyttärensä Claire Williams myivät tallin yhdysvaltalaisille sijoittajille.

F1-maailma täyttyi nopeasti surunvalitteluista kuolinuutisen tultua julki. Esimerkiksi Williamsin F1-tallin tämänhetkinen tähtikuski George Russell muisti ”mentoriaan ja ystäväänsä” kauniisti sosiaalisessa mediassa.

– On ollut aito kunnia ajaa hänelle ja olla pieni palanen sitä uskomatonta perintöä, jonka hän jättää jälkeensä, Russell kirjoitti ja totesi Frank Williamsin olleen aidosti hieno ihminen.

Williams joutui vuonna 1986 liikenneonnettomuuteen, jossa hän neliraajahalvaantui. Tämän jälkeen hän liikkui pyörätuolilla. Williamsin johtamista hän jatkoi menestyksekkäästi vammoistaan huolimatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?