Daniel Ricciardo pyysi anteeksi Bottakselta – nyt ääni kellossa muuttui: ”Rehellisesti sanottuna...”

McLarenin australialaiskuski näki uusinnan sunnuntain F1-kohutilanteesta.

Savu vain nousi, kun Valtteri Bottaksen auto pyörähti Meksikossa.

8.11.2021 19:38

F1-kuski Daniel Ricciardo kertoi muuttaneensa mieltään siitä, kuka oli syypää hänen ja Valtteri Bottaksen yhteentörmäykseen Meksikon GP:ssä sunnuntaina. Australialaisen mielen sai muuttumaan hänen tilanteesta näkemänsä videouusinta.

Ricciardo sai kisaan hyvän lähdön, mutta törmäsi ykkösmutkassa Bottkaseen. Bottas pyörähti, Ricciardon etusiipi hajosi, ja molemmat joutuivat varikolle.

Aluksi Ricciardo uskoi törmänneensä Bottakseen, koska oli lukinnut jarrunsa. Hän oli mielimurteissaan koko loppukisan.

– Uusinnasta kuitenkin näin, että jarruni menivät lukkoon suoralla, mutta sain tilanteen haltuun ennen kääntymistä. Näytti siltä, että tilaa ei vain ollut riittävästi. Valtteri tuli editseni, koska oletti, että hänellä oli väylää vapaana, mutta minä ja Sergio Perez olimmekin jo paikalla. En tietenkään syytä Valtteria, Ricciardo sanoi Motorsportille.

Ricciardo ehti jo aiemmin pyytää Bottakselta anteeksi, mutta uusinta sai hänet hieman lieventämään pahoitteluaan.

– Minä osuin Valtteriin. Mutta uusinnan perusteella kyseessä oli ensimmäisen kierroksen haveri ja se, että minä olin ehkä optimistinen. Osuma oli itse asiassa aika vähäinen, mutta formula-autot eivät kestä paljoakaan, Ricciardo kommentoi.

Lue lisää: Daniel Ricciardo pyysi anteeksi Valtteri Bottakselta

Sekä Ricciardon että Bottaksen kisa meni plörinäksi kolarin seurauksena. McLarenin kuski oli 12:s, Mercedeksen suomalainen vasta 15:s. Tuomaristo vilkaisi kolaria, muttei löytänyt siitä rangaistavaa.

Meksikon GP:n voitti Max Verstappen, joka kasvatti MM-sarjan johtoaan. Lewis Hamilton on nyt 19 pistettä hollantilaisen takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?