Suomalaiselta formulalupaukselta suoraa puhetta – ura vaakalaudalla

William Alatalo oli 11:s Formula Regional -sarjassa. Uran jatko formulaluokissa on hämärän peitossa.

William Alatalo arkistokuvassa.

3.11.2021 15:12

Rata-autoilun pienemmissä formulasarjoissa viime vuodet ajanut 19-vuotias suomalaiskuljettaja William Alatalo päätti kautensa F3-luokan EM-sarja Formula Regional European Championshipissa. Lopputuloksena kaudesta oli 11:s sija sarjan pisteissä.

–  Kausi meni vaikeasti. Hyviä hetkiä oli myös, mutta kokonaisuudessaan toivoin parempaa. Kaikki kisat olisivat voineet mennä vähän paremmin sekä omalta osaltani että tiiminkin puolesta.

– Nyt kun kauden jälkeen tulee katsottua asioita taaksepäin, nousee esiin monta asiaa, jotka olisi voinut tehdä toisin. Pelkästään omaa ajoa parantamalla olisin voinut olla paljon korkeammalla sarjataulukossa, Alatalo kertoo tiedotteessa.

–  Sarjassa oli yhteensä 38 kuljettajaa ja taso oli todella korkea. Ei kausi mikään katastrofi ollut, mutta olisi voinut sujua hiukan paremmin. Ensi kaudella teen parempaa työtä ja toivottavasti vuoden päästä olen saavuttanut enemmän.

Alatalo on parhaillaan Espanjan Valenciassa, jossa ajetaan F3:n seuraavan tason eli FIA F3 -sarjan testejä. Jatkon osalta formulalupauksen kuviot ovat auki, ja syynä on se formuloissa niin tuttu asia eli raha.

–  Ensi vuodelle ei mitään ole vielä päätetty. FIA F3 -sarja olisi todella mielenkiintoinen ajaa ja tiimien kanssa olen hyvissä väleissä. Lopuksi kaikki on aina kiinni budjetista. Jos en pääse ensi kaudella FIA F3-sarjaan, tarkoittaa se samalla formulauran päättymistä ja siirtymistä johonkin muuhun rata-sarjaan. Toivottavasti saan budjetin kasaan ensi vuotta varten ja mahdollisuuden ajaa FIA F3 -sarjaa, Alatalo toivoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?