F1: Alfa Romeon kaupat eivät toteudu? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lähteet: Alfa Romeon F1-tallin huhutussa kaupassa uusi käänne – ruotsalaismiljardöörin vaatimus oli liikaa

Sauber on pysymässä samassa omistuksessa.

Antonio Giovinazzin auto lähtöruudukossa viime viikonlopun USA:n GP:ssä.

27.10. 16:45

Viime viikkoina julkisuudessa spekuloitu F1-tallikauppa ei toteudu, uutisoi The Race.

Alfa Romeon F1-tallin taustayhtiön Sauber Motorsportin on kerrottu herättäneen kiinnostusta Michael Andrettissa. Muun muassa Saksan Skyn asiantuntija, entinen F1-kuski Ralf Schumacher ehti jo väittää kaupan olevan varma.

Saksalainen Auto Motor und Sport kertoi jo viikonloppuna, että Sauberin omistaja, ruotsalaismiljardööri Finn Rausing, halusi 350 miljoonan dollarin kauppahinnan lisäksi 250 miljoonan dollarin arvoisen takuun: 50 miljoonaa per vuosi viiden kauden ajan, jotta tallin tulevaisuus on turvattu, jos sponsorimarkkinoilta ei saada riittävästi rahoitusta.

The Racen mukaan Andrettin leiri ei ole valmis tähän kauppahintaan, ja useat lähteet kertovat kauppojen menneen puihin.

Peter Sauberin perustama kilpatalli on ollut mukana F1-sarjassa vuodesta 1993. Ferrarin moottoreita käyttävä talli on tehnyt tiivistä kaupallista yhteistyötä italialaisjätin taustakonsernin kanssa.

Alfa Romeo tuli Sauberin nimisponsoriksi kaudella 2018, ja vuodesta 2019 Sauber putosi kokonaan tallin nimestä pois.

Alfa Romeo Racingin kuskeina on nähty kaikkien kolmen kauden ajan Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. Räikkönen lopettaa uransa tähän kauteen, ja Valtteri Bottas ottaa maanmiehensä paikan ensi kaudella.

Toista kuljettajaa ei ole vahvistettu, mutta mediatietojen mukaan vahvimmin ajopaikassa on kiinni kiinalainen F2-kuski Guanyu Zhou.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?