F1-autot muuttuvat ensi kaudeksi – Carlos Sainz kommentoi ”suurta muutosta” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-varikolla kuhistaan uusista ajokeista – Ferrarin tähti paljasti kuskien yksimielisen näkemyksen

Ensi vuoden F1-autoissa on iso ero nykyiseen.

F1-kuskit pääsivät ihmettelemään ensi kauden ajokkien malliversiota

21.10.2021 16:34

F1 siirtyy ensi vuonna uudelle aikakaudelle, kun sarjassa otetaan käyttöön merkittävästi muuttuvien säännösten puitteissa rakennetut uuden sukupolven autot.

Tallit ja kuljettajat ovat päässeet tutustumaan ensi kauden ajokkien ajotuntumaan simulaattoreissa ja testatessaan uusia, 13 tuumasta 18 tuumaan kasvavia renkaita.

Ferrarin Carlos Sainz myöntää, että varikkoalueella uudet kiiturit ovat kuskien keskuudessa yleinen puheenaihe. Kuskit vaikuttavat olevan samoilla linjoilla siitä, että ero aiempaan on merkittävä.

Tältä näyttää ensi vuoden F1-auto.

– Tämä on miljoonan dollarin kysymys varikkoalueella. Tiedämme, miltä omat automme tuntuvat, ja kuljettajien kesken kyselemme toistemme kokemuksia. Yleinen suuntaus alkaa olla se, että ajattelemme kaikki: ”Wau, tämä on aika erilaista verrattuna siihen, miltä autot nyt tuntuvat”, Sainz totesi Motorsportille.

– Muutoksesta tulee suuri, ja olemme ehkä keskuudessamme alkaneet hyväksyä, että siitä tulee aika erilaista. Siihen suuntaan huhut varikolla liikkuvat, Sainz selitti.

Aiemmin samansuuntaisia kommentteja on laukonut myös McLarenin Lando Norris.

– Se on hyvin erilainen auto ajaa. Tietyllä tavalla ei yhtä mukava kuin tämän kauden auto, Norris totesi Motorsportille.

Vanhan mallin F1-autoilla ajetaan vielä kuuden osakilpailun verran, seuraavaksi tänä viikonloppuna USA:n Austinissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?