Max Verstappenilta kysyttiin maailmanmestaruuden merkityksestä – supertähdeltä yllättävä vastaus

Max Verstappen muistuttaa, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin F1.

Max Verstappen vakuuttaa, että maailmanmestaruuden voittaminen ei ole hänelle pakkomielle.

21.10.2021 10:41

Red Bullin Max Verstappen taistelee ensimmäistä kertaa urallaan toden teolla F1:n maailmanmestaruudesta. 24-vuotias hollantilainen johtaa kuljettajien MM-sarjaa kuuden pisteen erolla Mercedeksen Lewis Hamiltoniin, kun ajamatta on kuusi osakilpailua.

Vaikka jokaisen F1-kuskin unelma on nyt jo käsinkosketeltavan lähellä, kuumaverisenä kilpailijana tunnettu Verstappen suhtautuu tilanteeseen yllättävänkin filosofisesti. Autosportin tuoreessa haastattelussa hän toppuutteli maailmanmestaruuden merkitystä.

– Se on tietenkin tavoitteeni, ja yritän olla aina paras mahdollinen versio itsestäni, mutta ei se muuta elämäntyyliäni tai sitä, mitä teen seuraavaksi. Tiedän paljon onnellisia ajajia ja ihmisiä, jotka eivät ole voittaneet mestaruutta. Mielestäni sen, mitä tekee radalla, ei pitäisi vaikuttaa henkilökohtaiseen elämään, Verstappen linjasi.

Huippulahjakkuus muistuttaa, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin kilvanajo.

– En olisi ainakaan katkera ja surullinen, vaikka en koskaan voittaisi maailmanmestaruutta. Minulla on paljon asioita, joita voin tehdä formuloiden jälkeen. F1 on yksi osa elämääni, mutta tärkeimmät asiat ovat sen ulkopuolella. Ehkä jotkut eivät oikein osaa käsitellä sitä, Verstappen pohti.

Verstappen tiedostaa myös sen, että F1-mestaruus vaatii aina myös onnea: jos auto ei anna mahdollisuutta ajaa mestaruudesta, ei taitavinkaan kuski pysty ihmeisiin.

– Jos voin sanoa voittaneeni maailmanmestaruuden niin mahtavaa, se on jotain josta haaveilen, mutta jos sitä ei tapahdu ilmeisten syiden takia – ei ole autoa, joka sen mahdollistaa tai käy huono säkä – niin olkoon sitten niin. En minä näkisi painajaisia siitä.

F1:n MM-sarja jatkuu viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?