F1: Saudi-Arabian kisan pukukoodi julki - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Jyrkkä ei polville ja antaville kaula-aukoille – Saudi-Arabian F1-kisan tiukat pukeutumissäännöt julki

Saudi-Arabian formulavarikolla pätevät tiukat pukeutumissäännöt.

Jeddahin uudella katuradalla ei nähdä vähäpukeisia miehiä tai naisia Saudi-Arabian F1-kisan aikana.

18.10. 22:23

F1-sarjassa kilpaillaan piakkoin ensimmäisen kerran Saudi-Arabiassa.

Formulakauden 2021 viimeistä edellinen kilpailu ajetaan 5. joulukuuta Jeddahin kaupunkiin rakennettavalla katuradalla.

Tiukasti islamilainen Saudi-Arabia ei salli miesten ja naisten esiintyvän vähäpukeisina julkisilla paikoilla kuumasta ilmastosta huolimatta eikä formulavarikosta ole tulossa poikkeusta.

F2-sarjaa ajavan Prema-tallin johtoportaaseen kuuluva Guillaume Capietto kertoi Twitterissä, että formulaväki oli sunnuntaina saanut Jeddahin kisan pukeutumissäännöt tiedokseen.

Ranskalainen Capietto julkaisi kuvat ohjeista. Niistä selvisi, että miehiltä on kielletty muun muassa hihattomat t-paidat ja sortsit. Naiset eivät puolestaan saa käyttää mitään käsivarret tai jalat polven alapuolelta paljastavia vaatteita. Myös antavat kaula-aukot on tiukasti kielletty.

Capietto suhtautui pukeutumissääntöihin kriittisesti. Hän ilmoitti, että ”ei voi kuin nauraa”.

Asiasta nousi sosiaalisessa mediassa iso keskustelu, jossa osa puolusti Saudi-Arabian oikeutta vaatia formulaväkeä pukeutumaan maassa maan tavalla. Toiset puolestaan ihmettelivät sitä, että vielä vuonna 2021 ihmisiä vaaditaan pukeutumaan jollain tietyllä tavalla.

– Kun joku Saudi-Arabiasta tulee vierailulle Ranskaan, hän saa käyttää haluamiaan vaatteita, omat perinneasunsa mukaan lukien, eikä kukaan sano mitään, Capietto perusteli hämmästystään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?