F1:n ensi kauden jättimäinen kilpailukalenteri julkaistiin

F1-sarjan ensi kauden kilpailukalenteri julkaistiin.

F1-sarjan ensi kauden kilpailukalenteri julkaistiin. Kuva tämän kauden Turkin GP-kisasta.

15.10.2021 20:01

Formula ykkösissä ajetaan ensi kaudella ennätykselliset 23 GP-kisaa eli yksi enemmän kuin tänä vuonna. F1 julkisti perjantaina alustavan kisakalenterinsa kaudelle 2022.

Kausi alkaa 20. maaliskuuta Bahrainin gp:llä ja päättyy 20. marraskuuta ajettavaan Abu Dhabin gp:hen. Välissä on 21 kisaviikonloppua ja uutena GP-järjestäjänä Miami, jossa ajetaan 8. toukokuuta. Pohjois-Amerikassa ajetaan kolme F1-kisaa ensimmäisen kerran sitten vuoden 1984, kun mukana ovat Miamin lisäksi Montreal (19. kesäkuuta) ja Austin (23. lokakuuta).

Tältä ja viime kaudelta koronaviruspandemian myötä peruuntuneet Australian, Kanadan, Japanin ja Singaporen gp:t ovat mukana. Kiinan gp on sen sijaan yhä poissa, mutta F1 toivoo saavansa Shanghain kisan kalenteriin "tulevaisuudessa kun olosuhteet sen sallivat".

F1:n klassikkokisa Monacon GP lyhenee neljästä päivästä kolmeen. Monacossa on perinteisesti pidetty tauko perjantaina, mutta nyt sielläkin mennään muista GP-viikonlopuista tutulla perjantaista sunnuntaihin -formaatilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?