F1-suurlupaus sanoo suoraan – ei toivoa päästä Valtteri Bottaksen tallikaveriksi

Oscar Piastri kertoi, että hänen mahdollisuutensa F1-sarjaan ovat käytännössä olemattomat.

Guanyu Zhou ja Oscar Piastri kilpailevat F2-sarjassa.

15.10.2021 17:13

Australialainen Oscar Piastri, 20, voitti viime vuonna F3-sarjan mestaruuden. Nyt hän on matkalla toiseen peräkkäiseen tulokkaana voitettuun mestaruuteen, kun hän hallitsee F2-luokan mestaruussarjaa.

Vaikka Piastri kuuluu Alpinen junioriohjelmaan, hänen on viime viikkoina spekuloitu nousseen kamppailemaan Alfa Romeon kuljettajanpaikasta formula ykkösissä.

Valtteri Bottas siirtyy ensi kaudeksi Alfalle, mutta hänen tallikaveriaan ei ole vielä julkaistu. Kyseessä on viimeinen täyttämätön ajopaikka ensi vuoden MM-sarjassa.

Piastri puhuu tilanteestaan nyt suoraan omilla verkkosivuillaan julkaistussa haastattelussa.

– Mahdollisuuteni ovat käytännössä olemattomat. (Guanyu) Zhou on yhdistetty siihen paikkaan tosi vahvasti, ja toki (Antonio) Giovinazzi ajaa tällä hetkellä heidän autoaan. En usko, että minä olen siellä ensi vuonna, Piastri ilmoitti.

Zhou ajaa F2-sarjassa kolmatta kauttaan. Hän on Piastria perässä 36 pistettä. Kiinalaisen cv ei ole tuloksellisesti Piastrin tasolla, mutta hänen vahvat kiinalaiset taustajoukkonsa tuovat lehtitietojen mukaan F1-talliin jopa kymmenien miljoonien eurojen sponsoripotin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?