Piero Ferrari kommentoi Michael Schumacherin nykytilaa: ”Ei vain kykene kommunikoimaan”

Arvostetun palkinnon saanut Piero Ferrari puhui Michael Schumacherista.

Michael Schumacher uransa viimeisessä F1-osakilpailussa Brasiliassa vuonna 2012.

1.10.2021 8:06

Ferrarin perustajan Enzo Ferrarin poika Piero Ferrari sai keskiviikkona arvostetun Mecenate dello Sport -palkinnon Italian olympiakomitealta.

Palkitsemistilaisuuden yhteydessä Ferraria, 76, haastateltiin italialaismediaan. Yksi aiheista oli Michael Schumacher, joka voitti Ferrarin ratissa viisi F1-sarjan maailmanmestaruutta vuosina 2000–2004.

Saksalainen Schumacher, 52, kärsi vakavan aivovamman lasketteluturmassa Ranskassa joulukuussa 2013. Häntä ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen.

Piero Ferrari kuvaili Schumacheria lämpimästi ja kertoi myös hieman tämän nykytilasta.

– Minulla on ollut ilo isännöidä Schumacheria kotonani. Joimme yhdessä pullon punaviiniä. Hän nautti näistä intiimeistä ja rauhallisista hetkistä. Hän oli suoraviivainen, selkeä, tarkka ja looginen henkilö, Ferrari kuvaili Schumia Gazzetta dello Sportin mukaan.

– Olen pahoillani siitä, että puhumme hänestä nykyään kuin vainajasta. Hän ei ole kuollut, hän on yhä täällä, mutta ei vain kykene kommunikoimaan.

Ferrari harmitteli myös sitä, että Schumacherin Mick-poika on joutunut ajamaan debyyttikautensa F1-sarjassa surkealla Haas-tallin autolla.

– He tähtäävät vuoteen 2022, ja myös me Ferrarilla autamme Haasia: toivottavasti saamme hänelle uran toiselle kaudelle auton, jolla hän pystyy näyttämään kykynsä.

Lue lisää: Ex-managerilta hurja paljastus Michael Schumacherista: ”Se ei olisi ollut laillista”

Piero Ferrari peri isänsä vuonna 1988 ja sai muun muassa 10 prosenttia Ferrarin osakkeista. Forbes-lehti arvioi hänen omaisuutensa arvoksi 4,5 miljardia dollaria (nykykursilla 3,9 miljardia euroa).

Piero Ferrari toimii nykyisin Ferrari-yhtiön hallituksen varapuheenjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?