Kimi Räikkönen tuskaili radionsa kanssa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen kirosi tiimiradioon – kommunikaatio tallin kanssa pätki pahasti

Räikkösen kuulokkeet eivät pysyneet paikallaan ohjaamossa.

Kimi Räikkönen puhui suoraan tiimiradiossa.

24.9. 17:55

Kimi Räikkönen aloitti Sotshin F1-kisaviikonlopun ajamalla perjantain harjoituksissa sijoille 15 ja 12.

Suomalaisen vauhti oli mukiinmenevää, mutta ajopäivään mahtui myös haasteita. Räikkönen tuskaili radalla tiimiradionsa kanssa. Hän ei ollut kuulla tallinsa antamia ohjeita.

– Kerro, jos takaa tulee autoja. Haloo? Kuuletko minua? Jäämies kyseli samaan aikaan, kun hänelle kerrottiin muista autoista.

Kun Räikkönen kaarsi varikolle, syy kommunikaatio-ongelmiin selvisi.

– Radiotsekkaus. Radioni oli pudonnut pois. En tiedä, miten helvetissä kuulokkeeni irtosivat. Kuuletko nyt? konkarikuski ihmetteli.

Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa Räikkönen väläytteli myös suorapuheisuuttaan, jota F1-sarjassa jäädään kaipaamaan, kun suomalaisen ura päättyy kauden lopussa. Tiimiradiosta kuuluneet nopeat ohjeet saivat miehen hermostumaan.

– Älä käske minun laittaa yksi asetus päälle ja heti perään toinen, hän murisi.

Räikköseltä jäi väliin kaksi edellistä kisaa koronatartunnan vuoksi.

–  Oli ookoo päivä palata taas autoon. Aika lailla samalta tuntui kuin aina muulloinkin, eikä suorituksemme ollut pahimmasta päästä. Ensimmäiset tuntemukset ovat ihan ookoo, mutta huominen (aika-ajo) ja sunnuntai (kisa) vasta ratkaisevat kaiken. Katsotaan, mitä tapahtuu aika-ajoissa, nähdään, missä menemme muihin (talleihin) verrattuna, Räikkönen totesi STT:n mukaan.

Alfa Romeon viikonloppu alkoi dramaattisesti, kun Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi rysäytti autonsa ratavalliin päivän toisissa harjoituksissa. Auton peräpää romuttui, mutta italialainen pystyi ajamaan varikolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?