Willi Weber paljasti: Michael Schumacher tarjosi huimaa sopimusta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ex-managerilta hurja paljastus Michael Schumacherista: ”Se ei olisi ollut laillista”

Michael Schumacherin ex-manageri Willi Weber kertoi pitkästä yhteistyöstään seitsenkertaisen maailmanmestarin kanssa.

Willi Weber ja Michael Schumacher tekivät parikymmentä vuotta tiivistä yhteistyötä. Yhteiskuva vuodelta 2009.

20.9. 20:37

Saksalainen Willi Weber tunnetaan moottoriurheilupiireissä etenkin seitsenkertaisen F1-maailmanmestari Michael Schumacherin entisenä managerina.

Weber, 79, kertoi sveitsiläisen Blick-lehden tuoreessa haastattelussa yhteistyöstään Schumacherin kanssa ja siitä, mitä hän katuu entiseen suojattiinsa liittyen.

Weberin ja Schumacherin yhteistyö kesti vuoteen 2006 asti.

Weber kertoo haastattelussa, että hän tapasi Schumacherin viimeksi joulukuussa 2013, vähän ennen mestariajajan kohtalokasta lasketteluonnettomuutta Ranskan Alpeilla. Schumacherin tilasta ei ole onnettomuuden jälkeen saatu kuin pieniä tiedonjyviä silloin tällöin.

Lue lisää: Schumacher-elokuvan kulisseista paljastui kuumottava hetki – Corinna-vaimon reaktio pelotti: ”Juuri niin tapahtuikin”

– Me tapasimme lounaalla Stuttgartin lentokentällä sijaitsevassa hotellissa. Meillä oli molemmilla tyttäremme mukana. Se oli hyvä tapaaminen. Hän (Schumacher) pahoitteli, että oli unohtanut joululahjani kotiinsa. Sanoin hänelle, että ”Michael, ei se mitään, emme ole enää pikkulapsia”. Sitten hänen lentonsa lähti ja en ole nähnyt häntä sittemmin, Weber kertoi.

Onnettomuus tapahtui Weberin mukaan kaksi viikkoa tapaamisen jälkeen. Hän sai tietää siitä median välityksellä. Ensin hän ajatteli, että onnettomuuden vakavuutta liioitellaan lehdissä.

Weber kertoo katuvansa sitä, ettei lentänyt välittömästi katsomaan Schumacheria sairaalaan. Hän sanoi, että oli ajatellut antaa pölyn laskeutua ensin.

– Se oli virhe, Weber sanoi.

Lue lisää: Michael Schumacherin ”paras ystävä” teki virheen F1-legendan onnettomuus­päivänä – välit Corinna-vaimoon jäätyivät täysin

Ensimmäisen kerran Weber kertoo tavanneensa Schumacherin vuonna 1987 Itävallan Salzburgringillä pidetyn kisan yhteydessä. Weber kertoo vakuuttuneensa välittömästi Schumacherin ajotaidoista.

Ex-manageri muistelee haastattelussa legendaarista sopimusta hänen ja Schumacherin välillä ja tekee siitä myös paljastuksen.

Sopimuksen mukaan Schumacher sai 80 prosenttia tienesteistään ja Weber managerin roolissa loput 20 prosenttia.

– Haluatteko, että kerron teille jotain? Aluksi hän (Schumacher) sanoi minulle jopa, että minä saisin 80 prosenttia ja hänelle jäisi vain 20. Mutta se ei olisi ollut laillista. Michael ei välittänyt pätkääkään rahasta tuolloin. Hän halusi vain ajaa ja voittaa. Minä olin mies, joka sai sen toiveen toteutumaan, Weber kertoi.

Weberin mukaan hän tiesi jo varhain, että Schumacher voisi nousta autourheilun kuninkuusluokkaan formula ykkösiin. Näin tapahtuikin: Schumacher ajoi ensimmäisen F1-kisansa vuonna 1991.

– Olen visionääri, mutta en villeimmissäkään kuvitelmissani odottanut, että jonain päivänä hän olisi seitsenkertainen maailmanmestari, Weber totesi.

Michael Schumacherin F1-ura alkoi elokuussa 1991 Belgiassa. Kuvassa myös Schumacherin uran ensimmäinen tallipäällikkö, Jordanin Eddie Jordan.

Weber oli työskennellyt Schumacherin kanssa jo F3-luokassa. Blickin haastattelusta käy ilmi, että Weber oli tuolloin pyytänyt Schumacheria ajamaan hitaammin.

Weberin mukaan pyynnön taustalla oli se, että hän ei halunnut Schumacherin voittavan F3-luokkaa heti debyyttikaudellaan. Tuolloin hänen olisi pitänyt nousta luokkaa korkeammalle Formula 3000 -luokkaan. Weberin mielestä tämä siirto ei olisi ollut Schumacherin uran kannalta järkevä.

Schumacher sijoittuikin ensimmäisellä F3-kaudellaan ”vasta” toiseksi ja mestaruus tuli sitten seuraavalla kaudella vuonna 1990. Tämän jälkeen Schumacher siirtyi F1:een ja loppu on historiaa.

Weber kertoi haastattelussa kaipaavansa Schumacheria kovasti. Kaksikon yhteistyövuosien aikana heidän suhteensa oli hyvin tiivis, ja Weber kuvaili sitä kuin avioliitoksi.

– Olisin halunnut saada hänen kaltaisensa pojan. Siksi minä kaipaan häntä hyvin paljon, Weber sanoi ja kertoi yhä uskovansa ihmeeseen Schumacherin toipumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?