Antonio Giovinazzin tallipaikka on uhattuna – Italiassa anotaan apua yllättävästä osoitteesta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen F1-tallikaveri on menettämässä ajopaikkansa kiinalaisten pohattojen takia – taustajoukot ottivat nyt kovat keinot käyttöön

Antonio Giovinazzi ajaa toistaiseksi viimeistä kauttaan F1:ssä, mikäli rahaa ei löydy nopeasti.

Ensi kauden tallipaikat F1:ssä käyvät vähiin. Antonio Giovinazzi on vielä ilman.

18.9. 14:39

Italia saattaa menettää ainoan F1-kuljettajansa ensi kaudella, kun Antonio Giovinazzin sopimus Alfa Romeolla päättyy.

Kolmatta kauttaan tallissa ajava Giovinazzi on jäämässä kuljettajamarkkinoilla kiinalaisen Guanyu Zhoun jalkoihin. Zhoun äveriäät sponsorit ovat Alfa Romeolle houkutteleva mahdollisuus.

Lue lisää: Motorsport: Valtteri Bottaksen tuleva tallikaveri on lähes varma – ”Jokainen F1-talli seuraa häntä”

Italialaistallista on poistumassa kauden päätteeksi testikuljettaja Robert Kubica, joka toi mukanaan aimo summan rahaa auton kehitystyöhön. Myös Kimi Räikkönen jättää tallin tämän kauden jälkeen.

Italiassa on nyt otettu kovat keinot käyttöön Giovinazzin tallipaikan säilyttämiseksi. Maan autoliiton ACI:n puheenjohtaja Angelo Sticchi Damiani latasi kovan vaatimuksen Italian päättäjille, PitLaneTV-sivusto kirjoittaa.

– Hän on loistava kuski, jolle ei ole vielä annettu mahdollisuutta näyttää todellisia taitojaan. Toivon, että Italian hallitus huomioi Antonion tuoman arvon ja panostaa häneen. Tarkoitan tietenkin rahasummaa, jolla hän saisi jatkaa F1:ssä, Damiani vaatii.

– Nykypäivän F1 ei ole kuin ennen, jolloin hyvät kuljettajat saivat aina jatkaa ajamista. On meidän velvollisuutemme puolustaa Antoniota ja antaa hänelle mahdollisuus kehittyä ja yltää potentiaaliinsa.

Giovinazzi on ajanut tällä kaudella kerran pisteille ja kaasutellut kolme kertaa aika-ajojen kolmanteen osioon.

Ensi kaudella Alfa Romeon ykköskuljettajana ajaa Valtteri Bottas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?