Alex Albon saattaa palata Max Verstappenin pariksi 2023 - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-pomo paljasti mielenkiintoisen yksityiskohdan Williamsille siirtyvän Alex Albonin sopimuskuvioista

F1-kuljettaja Alex Albonin sopimuskuvioista saatiin lisätietoa.

Alex Albonin edellinen visiitti F1-kuljettajana ei mennyt putkeen.

17.9. 22:25

Red Bullin testikuljettajana tällä kaudella toiminut Alex Albon saatetaan nähdä juomajätin tallin kisakuljettajana vielä tulevina vuosina.

Albon hyppää ensi kaudeksi Williamsille George Russellin jättämiin saappaisiin, mutta hänellä on Red Bullin kanssa optio kaudesta 2023, paljastaa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner F1-sarjan nettisivuilla.

Thaimaalaiskuljettajalla oli sopimus Red Bullin kehitysohjelmassa vielä tulevan kauden, mutta koska Williams käyttää Red Bullin arkkivihollisen Mercedeksen voimanlähdettä, Hornerin oli katkaistava sopimus, jotta Albon pääsi Williamsille.

Ensi kaudella Red Bullilla ei näin ollen ole virallista sidettä Alboniin, mutta tämä ei tarkoita yhteistyön päättymistä.

– Hänen sopimuksensa päättyi ensi kauteen joka tapauksessa, joten käytännössä vain nopeutimme prosessia ja varmistimme, että meillä on optio jatkosta hänen kanssaan, Horner sanoi.

Tallipäällikkö on ollut tyytyväinen Albonin työmoraaliin erityisesti simulaattorin ratissa.

– Hän allekirjoitti Williams-sopimuksen ja oli jo samana iltana takaisin simulaattorissa painamassa hommia.

Albon ajoi Red Bullin kakkoskuljettajana jo kahdella edellisellä kaudella, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Tänä vuonna hän on ajanut testikuljettajan roolin ohessa DTM-kilpailuja AF Corsen tallissa. Tilillä on yksi voitto Nürburgringin radalta.

Tähtikuljettaja Max Verstappenin sopimuksen Red Bullin kanssa on kerrottu ulottuvan kauteen 2023.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?