F1: Lewis Hamilton teeskentelee loukkaantunutta, väittää Helmut Marko - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-viha kytee! Red Bullin pomo väittää Lewis Hamiltonin teeskennelleen loukkaantunutta

Red Bullin F1-tallin johtoportaaseen kuuluva Helmut Marko tykitti rajua tekstiä Mercedeksen Lewis Hamiltonista ja Toto Wolffista.

Red Bullin johtoportaaseen kuuluva Helmut Marko (pieni kuva) moittii Lewis Hamiltonia.

15.9. 15:27

F1-sarjan MM-tittelistä taistelevien Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin viime viikonloppuisen kohukolarin jälkilöylyt käyvät yhä kuumina.

Nyt oman kauhallisensa kiukaalle heittää Red Bullin johtoportaaseen kuuluva Helmut Marko, joka latoo itävaltaisen OE24:n haastattelussa kovaa tekstiä Mercedes-kuski Hamiltonista ja tallipäällikkö Toto Wolffista.

Markon mielestä kolari oli vain normaali kisaturma, mutta Mercedes lypsää siitä irti kaiken mahdollisen. Markon mukaan Hamilton valitti tyhjästä ihmetellessään sitä, että Verstappen ei kolarin jälkeen tullut katsomaan hänen vointiaan, vaan käveli vain viileästi ohi.

– Hamilton yritti vielä peruuttaa pois soralta, kun Verstappen oli jo ulkona autostaan. Lääkäriauto näki sen ja jatkoi matkaansa. Sitten alkoi show, jonka mukaan Hamilton-ressu onkin saanut vammoja ja niin edelleen, Marko sanoi.

Kolarissa Verstappenin auto nousi osittain Hamiltonin mersun päälle ja sen oikea takarengas kolhaisi Hamiltonia päähän.

Kisan jälkeen Hamilton valitti kärsivänsä pää- ja niskasärystä, ja italialainen urheilulehti Gazzetta dello Sport uutisoi hänen käyneen kisan jälkeen New Yorkissa erikoislääkärin tutkittavana. Hamiltonilla oli muutenkin asiaa New Yorkiin, sillä hän osallistui tunnettuun Met Gala -muotitapahtumaan.

Lue lisää: Dramaattinen F1-video: Uusi kuvakulma näyttää, kuinka rajusti Max Verstappenin rengas rysähti Lewis Hamiltonin päälle

Itävaltalainen Marko tyrmäsi myös maanmiehensä Toto Wolffin väitteen, jonka mukaan Verstappen teki kolarissa jalkapallosta tutun ”taktisen rikkeen”, eli ajoi tahallaan päin estääkseen vastustajaansa karkaamasta voittoon.

– Täyttä roskaa. Mercedes oli siihen ihan liian hidas, Marko sanoi.

Aivan yhtä tylyin sanoin Marko kommentoi Wolffin väitettä siitä, että Mercedes ei tuo autoonsa enää yhtään kehityspakettia tällä kaudella.

– En usko sanaakaan hänen puheistaan, Marko latasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?