Michael Schumacher -dokumentti julkaistiin Netflixissä – tekijöiltä mielenkiintoisia paljastuksia kulisseista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Schumacher-elokuvan kulisseista paljastui kuumottava hetki – Corinna-vaimon reaktio pelotti: ”Juuri niin tapahtuikin”

Michael Schumacherista kertova dokumentti julkaistiin keskiviikkona. Elokuvan tekijät kertoivat sveitsiläislehti Blickille mielenkiintoisia yksityiskohtia kulisseista.

Michael ja Corinna Schumacher käyskentelemässä Hungaroringin varikkoalueella vuonna 2012.

15.9. 12:47

Moottoriurheilufanien pitkään odottama Schumacher-dokumenttielokuva julkaistiin keskiviikkona suoratoistopalvelu Netflixissä.

Kaksituntinen dokumentti kertoo, miten Michael Schumacherista, vaatimattomiin oloihin syntyneestä voitontahtoisesta pojasta, kasvoi F1:n seitsenkertainen maailmanmestari.

Lue lisää: Kommentti: Tällainen on Schumacher-elokuva – Corinna-vaimo kertoo onnettomuudesta kyynelsilmin

Elokuvassa käsitellään myös Schumacherin vakavaa lasketteluonnettomuutta, joka tapahtui Ranskassa loppuvuodesta 2013.

Formulalegendan vaimo Corinna Schumacher kertoi kyynelsilmin kameroille onnettomuutta edeltäneistä tapahtumista ja sen traagisista seurauksista.

– Vähän ennen kuin se tapahtui Meribelissä, hän sanoi minulle, että lumi ei ole optimaalista. Voisimme mennä Dubaihin hyppäämään laskuvarjoilla, Corinna muistelee dokumentissa.

Dokumenttia tuottanut Benjamin Seikel paljasti nyt sveitsiläislehti Blickin haastattelussa mielenkiintoisia seikkoja elokuvan kulisseista. Hän kertoi pelänneensä etukäteen, miten perhe reagoi tunteikkaisiin kohtauksiin ja omiin haastatteluihinsa.

Schumacherit ovat olleet aiemmin hyvin vaitonaisia lasketteluonnettomuudesta ja Michaelin nykyvoinnista. Perheen reaktio kuitenkin yllätti Seikelin.

– Kun näytimme elokuvan perheelle, en tiennyt, miten he käsittelevät sen. Toivoimme, että hän (Corinna) kokee sen osoituksensa omasta vahvuudestaan. Juuri niin tapahtuikin. Hänen mielestään se kohta oli autenttinen, ja hän sanoi: ”Tällainen minä olen”, Seikel kertoi Blickille.

Elokuvan tekijät kertoivat Blickille, että heillä oli Schumacherien kanssa sopimus siitä, että lopullisesta versiosta leikataan kaikki sellainen materiaali, jonka perhe kokee sopimattomaksi. Perhe hyväksyi tuotoksen sellaisenaan, kertoi ohjaaja-tuottaja Vanessa Nöcker.

– Corinna on todella lämminsydäminen, vahva nainen, ja hän vakuutti meidät avoimuudellaan ja rehellisyydellään. Hän seisoo kaiken sen takana, mitä sanoi, Nocker totesi.

Dokumenttielokuvassa ei avata sen tarkemmin, millaista elämää Michael nykyään elää. Corinna Schumacher kertoi haluavansa suojella miehensä yksityisyyttä aivan kuten tämäkin suojeli perhettään F1-uransa aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?